Besparen op een bedrijfsontruiming?

Vraag gratis offertes aan en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis - vrijblijvend

Bedrijfsontruiming

Moet jij een bedrijf ontruimen? Schakel voor je bedrijfsontruiming een ervaren ontruimingsbedrijf in. Zij zijn ervaren in veel verschillende soorten bedrijfsontruimingen. Of het nu gaat om een groot kantoorpand met veel computers of een complete fabriekshal: de ruimte is snel vakkundig leeggehaald.

Start gratis offerteaanvraag!

Hierna ontvang je zo snel mogelijk de prijsopgaven van verschillende bedrijven in jouw regio. Vergelijk en kies het beste aanbod voor een besparing die oploopt tot wel 40%!

Op deze pagina lees je hoe een bedrijfsontruiming precies in z’n werk gaat en waarom je hier het beste professionele ontruimers voor inschakelt. We vertellen je ook welke factoren de prijs beïnvloeden en waar je op moet letten bij het vinden van een geschikt ontruimingsbedrijf!

Wat is een bedrijfsontruiming?

Een bedrijfsontruiming vindt vaak plaats na een faillissement. Hierbij is het noodzakelijk om het pand zo snel mogelijk leeg te halen, om diefstal, vandalisme of extra huurkosten te voorkomen. Een professionele ontruimer handelt de ontruiming van het bedrijfspand discreet en respectvol af, zodat het pand snel opgeleverd kan worden. Andere momenten dat een bedrijfsontruiming plaatsvinden is bij een verhuizing na een ander pand of bij een fusie. Vergelijk gratis offertes.

Wat zijn voordelen bij inschakelen professionele ontruimers?

Een bedrijf ontruimen is niet iets dat je gemakkelijk zelf uitvoert. We raden je aan om bij bedrijfsontruimingen de hulp van professionele ontruimers in te schakelen. Dit bespaart tijd en geld, omdat je de huur eerder op kan zeggen. Bovendien beschikken de vakmannen over de juiste middelen om zelfs de grootste en zwaarste apparatuur af te voeren.

De grootste voordelen op een rij:

 • De hulp van een professionele ontruimer bespaart jou veel waardevolle tijd en energie.
 • Het ontruimingsbedrijf beschikt over de juiste middelen om grote machines en zware apparatuur te ontruimen.
 • De ontruiming van het bedrijf is snel en vakkundig uitgevoerd, zodat je extra huurkosten bespaard blijft.

Wil je meer weten over het inschakelen van professionele ontruimers bij het leeghalen van je woning? Lees alles over het ontruimen van je huis op de huisontruiming pagina.

voordelen professionele ontruimers

Wat kost de ontruiming van een bedrijfspand?

Hoeveel kost het om een bedrijfspand te ontruimen? Dat is helemaal afhankelijk van de situatie. De prijs wordt namelijk bepaald door:

 • De omvang van het bedrijfspand en de inboedel.
 • Het aantal vakmannen dat je inschakelt.
 • De afmetingen en het gewicht van de apparatuur en machines die je wilt ontruimen.
 • De waarde van de inboedel (als je deze laat opkopen).

Wil je zeker weten wat jouw bedrijfsontruiming gaat kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan. Je krijgt dan een prijsindicatie op maat.

Bedrijfsontruiming? Schakel professionele bedrijfsontruimers in!

Vind snel en gemakkelijk goedkope ontruimers in jouw regio en bespaar tot 40%!

Wat zijn mogelijkheden bij een bedrijfsontruiming?

Bij het ontruimen van een bedrijfspand kun je gebruik maken van verschillende diensten. De meest voorkomende is natuurlijk de boedelruiming, maar het is ook een optie om herstel- of schoonmaakwerkzaamheden uit te laten voeren. Zo is het bedrijfspand zo snel mogelijk klaar voor de oplevering.

Hieronder gaan we verder in op de verschillende diensten bij een bedrijfsontruiming. Wil jij een ontruimer inhuren? Vergelijk dan gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Bezemschoon opleveren

Heb je zelf geen tijd of woon je niet in de buurt voor de oplevering van het bedrijfspand? Dan kun je dit uitbesteden aan de professionele ontruimers. Zij zorgen er allereerst voor dat het pand klaar is voor oplevering.

Wat houdt dit in?

De experts voeren verschillende schoonmaak- en herstelwerkzaamheden uit, zodat het pand voldoet aan de eisen voor de oplevering of overdracht. Zij leveren eventueel zelfs de sleutels voor je in bij de verhuurder. Zo hoef je zelf niets meer te doen!

Schoonmaakwerkzaamheden

Om het bedrijfspand bezemschoon op te leveren, moeten de vakmannen lichte schoonmaakwerkzaamheden uitvoeren. Dit bestaat vaak uit het schoonmaken van de keuken of kantineruimte, het vegen van de vloeren en het verwijderen van vlekken op muren, kasten of vloerbedekking.

In de meeste huurcontracten staat dat het bedrijfspand ‘bezemschoon’ opgeleverd moet worden. De definitie hiervan verschilt per verhuurder, dus geef aan de professionele verhuurders door wat de vereisten zijn. Zo kunnen zij de juiste schoonmaakwerkzaamheden uitvoeren.

Herstelwerkzaamheden

Zeker bij een gehuurd pand is het belangrijk om herstelwerkzaamheden uit te voeren. Dat betekent dat het pand weer moet worden teruggebracht naar de originele staat. Zijn er tijdens de werkzaamheden beschadigingen ontstaan aan de vloer, muren of deuren dan moet je dit laten herstellen. Ook hiervoor kun je beroep doen op de professionele vakmannen.

Wat doen de vakmannen?

Zij dichten gaten in de vloer en muren zodat het oppervlak weer egaal is. Ze kunnen ook plafonds herstellen en voeren buiten op het terrein ook (lichte) herstelwerkzaamheden uit. Zo weet je zeker dat het pand voldoet aan de eisen en zonder problemen opgeleverd kan worden.

herstelwerkzaamheden

Spoedontruiming

Heb je te maken met een deadline? Schakel dan experts in voor een spoedontruiming! Een spoedontruiming vindt vaak al binnen enkele dagen plaats. Dit is bijvoorbeeld het geval als je gedwongen moet vertrekken of als je wilt voorkomen om een extra maand huur of hypotheeklasten te betalen.

Houd er rekening mee dat er bij een spoedontruiming altijd een toeslag geldt. Je betaalt dus meer dan wanneer je een standaard bedrijfsontruiming laat uitvoeren.

Opkopen inboedel

Om de kosten laag te houden, is het een optie om de inboedel op te laten kopen. Zeker als je zelf niet weet wat je ermee moet en liever geen geld investeert in het opslaan van de inboedel is dit een goed idee.

Hoe werkt het?

Bij de eerste inventarisatie controleren de vakmannen de waarde van de inboedel. Hierna maken ze een schatting van de totale waarde: dit wordt uiteindelijk van de totaalprijs afgetrokken. Bij een hele waardevolle inboedel hoef je nog maar weinig geld bij te leggen voor de ontruiming! Op deze pagina leest u meer over opkopen inboedel.

Inboedel opslag

Als je bedrijf fuseert met een ander bedrijf, dan is de kans groot dat veel van je oude appartuur of kantoorspullen achterblijven. Weet je nog niet goed wat je hiermee wilt doen? Dan kun je het ook eerst tijdelijk laten opslaan.

De inboedel staat in dat geval veilig, droog en warm opgeslagen. Je kunt zelf altijd bij je inboedel, als je op een later moment iets nodig hebt kun je dit dus gemakkelijk zelf ophalen. Je betaalt hiervoor een vast bedrag per maand. De exacte kosten zijn afhankelijk van de inhoud van je opslagruimte.

Vind snel en gemakkelijk een goedkoop ontruimingsbedrijf!

Vergelijk meerdere offertes en kies het bedrijf met het beste aanbod.

Bedrijf ontruimen: werkwijze

Elke bedrijfsontruiming is anders. Daarom wordt er voor het ontruimen van het bedrijf een persoonlijk plan opgesteld waar beide partijen het mee eens zijn. Toch doorloopt het ontruimingsbedrijf in grote lijnen deze stappen:

 • Stap 1: inventarisatie. Dit is een eerste kennismaking waarbij beide partijen de afspraken doornemen. Jullie lopen samen een rondje door het pand en kijken naar wat er weg mag, wat moet blijven en wat eventueel opgekocht kan worden. Hierbij maakt de ontruimer ook een schatting van de waarde van de inboedel.
 • Stap 2: de ontruiming. Op de afgesproken dag komen de vakmannen al vroeg langs om te beginnen met het leeghalen van de ruimte. Hiervoor nemen ze een grote vrachtwagen mee voor de grootste inboedel en een container voor al het puin. Eventueel zorgen zij voor speciaal vervoer voor het verplaatsen van grote of zware fabrieksmachines.
 • Stap 3: schoonmaak- en herstelwerkzaamheden. Afhankelijk van de omvang van de inboedel, zijn de ontruimers enkele dagen kwijt aan het leegruimen van het bedrijf. Nu voeren zij, indien gewenst, de schoonmaak- en herstelwerkzaamheden uit. Hiermee keren zij de ruimte weer terug in de originele staat, zodat het klaar is voor de oplevering.
 • Stap 4: bezemschoon opleveren. Als je zelf geen tijd hebt om de sleutels in te leveren, dan loopt de ontruimer nog een laatste ronde door het bedrijfspand met de verhuurder. Hierna leveren zij de sleutels voor je in. Vergelijk gratis offertes.

bedrijf ontruimen werkwijze

Waarop letten bij het kiezen van een ontruimingsbedrijf?

Wil jij een bedrijf inhuren voor jouw bedrijfsontruiming? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten:

 • Vertrouw op je gevoel. De ontruimers gaan om met jouw bezittingen, dus je moet ze kunnen vertrouwen.
 • Kies een bedrijf in de buurt. De meeste ontruimingsbedrijven brengen voorrijkosten in rekening. Als de afstand zo klein mogelijk is, houdt u de kosten ook lager!
 • Zijn de ontruimers erkend? Dan profiteer je van extra garantievoorwaarden en ben je verzekerd van hoge kwaliteit.
 • Vergelijk de prijzen van meerdere bedrijven en kies het beste aanbod! Zo bespaar je tot wel 40% op de kostprijs.

Bedrijf laten ontruimen? Gratis offertes vergelijken!

Bedrijf ontruimen met de hulp van een professionele ontruimer? Goed idee! De ontruiming wordt snel en discreet afgehandeld en je bespaart jezelf veel tijd en energie. Op zoek naar een ontruimingsbedrijf bij jou in de buurt?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt hierna meerdere offertes van experts in jouw regio. Vergelijk de verschillende prijzen en kies de ontruimer met het beste aanbod. Zo bespaar je gemakkelijk tot wel 40% op de kosten! Bovendien is deze offerteservice gratis en helemaal vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast!

Gratis offertes ontvangen