Ontruimingsbedrijf nodig?

Vraag gratis offertes aan en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis - vrijblijvend

Ontruimingsbedrijf

Met de hulp van een ontruimingsbedrijf is het leegruimen van je huis een eitje! Het huis is binnen een paar dagen helemaal leeg, hersteld en schoon: klaar voor de oplevering. Jij bepaalt zelf wat er met de inboedel gebeurt. Op zoek naar een ontruimingsbedrijf bij jou in de buurt?

Start gratis offerteaanvraag!

Hierna krijg je gratis de offertes van meerdere bedrijven in je regio. Vergelijk de prijzen en kies voor het beste aanbod: zo bespaar je tot maar liefst 40% op de kostprijs!

Benieuwd naar de voordelen van een ontruimingsbedrijf? Lees dan verder! Je krijgt bovendien een indruk van de gemiddelde kosten en leest meer over de verschillende diensten waar je gebruik van kunt maken!

Waarvoor een ontruimingsbedrijf inschakelen?

Een ontruimingsbedrijf is in te schakelen voor zowel een woningontruiming als een bedrijfsontruiming. De woningontruiming vindt vaak plaats na een overlijden, plotselinge verhuizing of als je huurders met de noorderzon vertrokken zijn. Een bedrijfsontruiming komt vooral voor na een faillissement.

Benieuwd naar de exacte kosten voor een ontruiming? Doe de gratis offerteaanvraag en ontvang offertes van ontruimingsbedrijven uit de regio.

Woningontruiming

Een ontruimingsbedrijf biedt hulp bij een huisontruiming. Je kunt het ontruimingsbedrijf zelfs inhuren om mee te helpen met het ontruimen van je zolder, slaapkamer of woonkamer en voor het ontruimen van je zorgkamer of seniorenwoning.

Wat doen de ontruimers bij een woningontruiming?

Zij voeren de inboedel voor je af, naar een tijdelijke opslag of de vuilstort. Alle persoonlijke bezittingen houden ze apart, zodat je daar op een later moment nog doorheen kunt.

Bedrijfsontruiming

Een ontruimingsbedrijf ervaren in bedrijfsontruimingen helpt ook bij het leegruimen van je bedrijfspand. Zij zijn ervaren in heel veel verschillende soorten panden, zoals fabriekshallen, autogarages maar natuurlijk ook kantoorpanden.

Waarom bedrijfsontruiming uitbesteden?

Veel bedrijfsontruimingen moeten relatief snel gebeuren. Zeker in bedrijven met grote apparatuur of zware machines is dit geen eenvoudige klus. Bovendien vindt de ontruiming vaak plaats na een faillissement, waardoor het ook een heel emotioneel en zwaar proces kan zijn. Andere momenten waarop een bedrijfsontruiming plaatsvindt zijn na een fusie of eventueel zelfs een verhuizing.

ontruimen woning of bedrijfspand

Wat kost een ontruimingsbedrijf?

Hoeveel de ontruiming van je woning kost, hangt af van de omvang van de inboedel. Het leegruimen van een eengezinswoning kost gemiddeld tussen de €550,- tot €1.550,-. In een kleine woning met 1 of 2 slaapkamers liggen de kosten tussen de €150,- tot €550,-. De lagere prijs heeft vooral te maken met de kleinere omvang van de inboedel. Dat betekent namelijk een kleinere container, vrachtwagen en minder ontruimers inhuren!

Woon je in een grote woning met meer dan 3 slaapkamers? Het leeghalen van de woning kost in dat geval gemiddeld €750,- tot €1.850,-.

Meer weten over de exacte kosten bij het inschakelen van een ontruimingsbedrijf? Vraag gratis offertes aan!

Woning of bedrijf ontruimen? Bespaar tot 40% op de kosten!

Vergelijk de prijzen van verschillende experts in je regio en bespaar!

Ontruimingsbedrijf: kosten in 2024

Soort kosten Gem. kosten *
Woning met 1 – 2 slaapkamers €150,- tot €550,-
Eengezinswoning €550,- tot €1.550,-
Woning (meer dan 3 slaapkamers) €750,- tot €1.850,-
Garageontruiming €200,- tot €700,-
Afvoerkosten afval en inventaris €100,- tot €500,-
Voorrijkosten €0,25 tot €0,50 per kilometer
Bedrijfsontruiming Prijs op aanvraag

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw, die per ontruimingsbedrijf kunnen verschillen. Vraag gratis offertes aan en ontdek de exacte prijzen.

Prijsopbouw bij een ontruiming

De prijs voor de ontruiming is afhankelijk van diverse factoren. Allereerst speelt het uurtarief van de ontruimer een rol: dit verschilt namelijk per bedrijf! Daarnaast geldt over het algemeen dat hoe groter de woning, des te hoger de kosten. Je hebt immers een grotere vrachtwagen nodig, de hulp van meerdere ontruimers en ook de afvalstortkosten vallen hoger uit.

De kosten zijn afhankelijk van:

 • Het uurtarief
 • Het aantal ontruimers dat je inhuurt
 • De totale omvang van je inboedel
 • Eventuele extra diensten die je inzet
Tip: je kunt de woning ook laten leeghalen in ruil voor een deel van de inboedel! In dat geval laat je de spullen opkopen door het ontruimingsbedrijf. De waarde wordt dan afgetrokken van de totaalprijs.

grote ontruiming extra diensten

Wat doet een ontruimingsbedrijf?

Een ontruimingsbedrijf is in te zetten voor verschillende diensten in en rondom je huis. Een huis- en bedrijfsontruiming zijn de twee meest bekende diensten, maar de vakmannen voeren eventueel ook schoonmaak- en herstelwerkzaamheden uit zodat je huis klaar is voor de oplevering!

Dit zijn een aantal van de meest voorkomende werkzaamheden:

 • Huis ontruimen: het leeghalen van een huis en het afvoeren van de inboedel. Ook voor het leegruimen van een woning met verlaten hennepplantage schakel je het beste een ontruimingsbedrijf in!
 • Tuin ontruimen: voor het opleveren van een huurwoning is het ook belangrijk dat de tuin netjes is. Dus geen overwoekerende planten, onkruid van een halve meter hoog en vervallen tuinhuisjes. De woningontruimers brengen de tuin weer terug in een nette staat.
 • Schoonmaakwerkzaamheden: de vakmannen voeren lichte schoonmaakwerkzaamheden uit, zoals het schoonmaken van het sanitair, de vloeren en de keukenapparatuur, zodat dit klaar is voor de oplevering.
 • Herstelwerkzaamheden: denk hierbij aan het dichten van gaten in de muur, het overschilderen van donkere muren en het verwijderen van vloeren. Ook dit moet vaak gedaan worden voor het huis wordt opgeleverd.
 • Boedelontruiming: dit bestaat voornamelijk uit het verwijderen van je inboedel. Zowel bij een woning als bij een bedrijfspand.
 • Inboedel opkopen: de ontruimers bieden je ook de mogelijkheid om de inboedel te laten opkopen. De waarde van de spullen wordt afgetrokken van de totaalprijs.
 • Tijdelijke opslag: wil je de inboedel niet verkopen maar weet je nog niet wat je wel wilt? Laat het dan tijdelijk opslaan in een veilige opslagruimte. Zo kun je er op een later moment nog op terugkomen.

Vergelijk gratis offertes!

Werkwijze bij een ontruiming

Hoe gaan de vakmannen te werk bij het ontruimen van een woning?
Dit is voor een deel afhankelijk van de werkzaamheden die je laat uitvoeren. In grote lijnen doorlopen de woningontruimers de volgende stappen:

 • Stap 1: inventarisatie. Samen met de vakmannen loop je een rondje door het huis en bespreken jullie wat weg kan en welke zaken je graag wilt houden. Wil je de inboedel laten opkopen? In dat geval doet het ontruimingsbedrijf ook een schatting van de waarde van de spullen.
 • Stap 2: de ontruiming. Op de afgesproken dag komt het ontruimingsbedrijf al vroeg bij je langs. Daar beginnen ze volgens de afspraak met het leegruimen van de woning. Ze brengen een vrachtwagen mee om de inboedel te vervoeren, en plaatsen een container voor puin en afval. Als het huis leeg is voeren ze de vrachtwagen af en brengen ze de container naar de vuilstort.
 • Stap 3: schoonmaak- en herstelwerkzaamheden. Je kunt eventueel voor deze diensten kiezen. In dat geval keert het ontruimingsbedrijf de woning terug in de originele staat. Zo is het direct klaar voor de oplevering.
 • Stap 4: de oplevering. Woon je zelf niet in de buurt van het huis of heb je geen tijd om de woning zelf op te leveren? Besteed het dan uit! Het ontruimingsbedrijf doet de laatste check met de verhuurder en levert daarna de sleutels voor je in.

professioneel ontruimingsteam inschakelen

Waarom een ontruimingsbedrijf inschakelen?

Wil jij je woning laten ontruimen? Schakel dan een ontruimingsbedrijf in. Hieronder staan de grootste voordelen op een rij:

 • Een huis leeghalen na een overlijden is een zwaar en emotioneel proces. Door dit uit te besteden bespaar jij jezelf heel veel waardevolle energie. Lees meer over het ontruimen van je huis bij een overlijden op onze pagina.
 • Na een faillissement is het ontruimen van een bedrijfspand noodzakelijk. Dit is een zwaar proces, maar ook een ingewikkelde klus, met alle grote apparatuur en zware machines. Een ontruimingsbedrijf is hierin ervaren.
 • Het huis of bedrijfspand is snel en vakkundig leeggehaald, zodat je een extra maand huur of hypotheekkosten bespaard blijft.
 • De woningontruimers handelen houw huisontruiming respectvol en discreet af.
 • Je hoeft zelf geen tijd en energie te steken in het leegruimen van je woning.

Vind snel en gemakkelijk een goedkoop ontruimingsbedrijf in de regio.

Vergelijk meerdere offertes en bespaar zo tot wel 40% op de kostprijs.

Ontruimingsbedrijf nodig? Vergelijk gratis offertes!

Moet je een huis leeghalen? Schakel de hulp van een ontruimingsbedrijf in en bespaar jezelf tijd, energie én geld. Met de hulp van professionele ontruimers is je huis in een mum van tijd leeggehaald. Zo kun je het pand snel opleveren en bespaar je huur of hypotheekkosten! Op zoek naar een bedrijf in jouw regio?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag krijg je zo snel mogelijk de prijsopgave van meerdere bedrijven in jouw regio. Vergelijk de verschillende prijzen en kies zelf voor het beste aanbod. Je bespaart zo tot wel 40% op de kostprijs: dat wil jij toch ook? Het vergelijken van offertes is gratis en bovendien zonder verdere verplichtingen.

Gratis offertes ontvangen