Vervuilde woning ontruimen: info & kosten

Vraag gratis offertes aan en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis - vrijblijvend

Vervuilde woning ontruimen: hoe gaat dat en wat zijn de kosten?

Het ontruimen van een vervuilde woning kan een zware klus zijn, zeker als het niet jouw huis is dat je moet leeghalen. Gelukkig kunnen professionele ontruimers zelfs de meest vervuilde huizen ontruimen en netjes opleveren. Zo is het pand zo snel mogelijk klaar voor nieuwe bewoners! Op zoek naar een ontruimingsbedrijf?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt daarna zo spoedig mogelijk de offertes op maat van ontruimers in jouw regio. Vergelijk en bespaar tot wel 40%!

Op deze pagina leggen we uit wat het inhoudt om een vervuilde woning te ontruimen. Ook lees je waarom het belangrijk is om dit uit te besteden en wat de professionele ontruimers voor je kunnen betekenen. Tot slot vind je handige informatie over de kosten!

vervuilde woning ontruimen

Hoe werkt het ontruimen van een vervuilde woning?

Professionele ontruimers zijn ook in te schakelen wanneer een vervuilde woning moet worden schoongemaakt. Dit zijn vaak huizen waarbij de bewoner met de noorderzon vertrokken is, waarvan de bewoner niet in staat is om het onderhoud te plegen en hier geen andere hulp bij krijgt, of wanneer iemand ernstige verzameldrang heeft en het huis door de hoeveelheid spullen al in geen jaren goed is opgeruimd.

Hieronder leggen we uit hoe de vaklui te werk gaat en hoe het ontruimen van een ernstig vervuilde woning eraan toe gaat. Meer informatie over woningontruiming zonder dat het huis vervuild is lees je op de pagina huisontruiming.

Stap 1: desinfectie en ontsmetting van de vervuilde woning

Afhankelijk van de ernst van de situatie, dragen de ontruimers een volledig pak met masker. De woning kan een bron van bacteriën zijn en de eerste stap is het desinfecteren en ontsmetten van de woning, zodat iedereen hier veilig over de vloer kan.

Je kunt het zo gek niet bedenken of de professionele ontruimers hebben het al eens gezien: wc’s die al in geen jaren zijn vervuild, uitwerpselen van huisdieren over het meubilair heen of zelfs afvalzakken die al maanden geleden weggegooid hadden moeten worden. Schaam je niet als jouw huis flink vervuild is, maar schakel hulp in: zodat je een nieuw begin kan maken.

Stap 2: inboedel en huisraad afvoeren

Wanneer het huis ontsmet is, is het tijd voor het ontruimen van de woning. In ernstig vervuilde huizen komt het vaak voor dat de inboedel niets meer waard is. Dit is in de loop der jaren zodanig aangetast, dat de meubels beschimmeld zijn, beschadigd zijn of dat er gewoon een smerige lucht inhangt die er niet meer uit wil. Daarom wordt het grootste deel van de inboedel vaak afgevoerd naar de vuilstort. Uiteraard gebeurt dit niet zonder goedkeuring!

Vervuild huis ontruimen en besparen op de kosten?

Kies de ontruimer met het beste aanbod en bespaar tot wel 40%!

Gratis offertes vergelijken

Stap 3: tapijt en vloerverwijdering

Ook de tapijten en andere vloeren in huis zijn meestal niet meer opnieuw te gebruiken. Daarom kun je er altijd van op uit gaan dat de professionele woningontruimers de vloer helemaal verwijderen en afvoeren. Zelfs een vastgelijmde vloer hebben zij in relatief korte tijd voor je verwijderd.

Stap 4: grondig reinigen

Als het huis eenmaal leeg is volgt de grondige reiniging. Hierbij worden de vloeren, muren en het sanitair goed gereinigd en in originele staat teruggebracht. Dit is nodig om de laatste geuren uit huis te verwijderen en om alle onderdelen van de woning weer netjes te maken.

Stap 5: herstelwerkzaamheden aan de woning

Eventueel laat je ook herstelwerkzaamheden uitvoeren. Bijvoorbeeld het repareren van kapotte lichtpunten of het dichten van gaten in de muur. Dit is een handige taak als je het huis moet opleveren en zelf geen energie wilt steken in het herstellen van de woning. Dit kost je gemiddeld €17,50 per uur.

vervuild huis opruimen

Wat zijn de kosten voor een vervuilde woning ontruimen?

Een vervuilde woning ontruimen: wat kost dat ongeveer? Voor het schoonmaken betaal je gemiddeld €17,50 per uur. Gaat het om een ernstig vervuilde woning dan lopen de kosten verder op. De ontruimers zijn dan immers meer tijd kwijt én hebben specialistische maakmaterialen nodig om het huis te desinfecteren en te reinigen.

Het ontruimen van een huis kost €150,- tot €350,-. Hoe groter de woning, des te hoger de kosten voor het ontruimen. Vooral de omvang van de inboedel heeft hier een grote invloed op. Bij een eengezinswoning betaal je gemiddeld €550,- tot €1.550,- en bij een vrijstaande woning met meer dan 3 slaapkamers loopt dit al op tot ongeveer €750,- tot €1.850,-.

Ontruimingsbedrijf inschakelen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Meer informatie over de kosten voor diverse ontruimingen? Bekijk de pagina woningontruiming kosten voor een handig prijzen overzicht!

Kosten huis ontruimen in 2024

Soort ontruiming Gemiddelde kosten*
Seniorenkamer €150,- tot €350,-
Woning met 1 – 2 slaapkamers €150,- tot €550,-
Eengezinswoning €550,- tot €1550,-
Woning (meer dan 3 slaapkamers) €750,- tot €1.850,-
Afvoerkosten afval en inventaris €100,- tot €500,-
Voorrijkosten €0,25 tot €0,50 per kilometer
Vloerbedekking verwijderen €2,50 per m²
Schoonmaakkosten €17,50 per uur

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten die per ontruimingsbedrijf verschillen. Exacte prijs weten? Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Hulp nodig bij het ontruimen van een vervuild huis?

Vind snel een vakman bij jou in de buurt en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Welke factoren hebben invloed op de kosten?

Het ontruimen van een vervuilde woning is niet eenvoudig en elke situatie is anders. Daarom verschillen de kosten ook per woningontruiming. Hieronder leggen we uit welke verschillende factoren invloed hebben op de kosten, hier kun je dan direct rekening mee houden om de prijs zo laag mogelijk te houden!

1. De grootte van de woning

Als de woning groter is, liggen de kosten voor het ontruimen ook een stuk hoger. Dat heeft ermee te maken dat er vaak meer inboedel is en de vakmannen meer tijd kwijt zijn om de verschillende kamers leeg te halen. Ook de bereikbaarheid van het pand speelt een invloed. Een vrijstaande woning met alle ruimte is bijvoorbeeld sneller leeggehaald dan een appartement waar geen lift aanwezig is.

2. De hoeveelheid vervuiling en het type vervuiling

Hoe ernstig het huis vervuild is speelt een grote rol op de kosten. Hoe meer vervuiling, des te hoger de kosten van het reinigen. Dat komt omdat de ontruimers specialistische materialen moeten gebruiken en die zijn nu eenmaal duurder.

vervuilde woning ontruimen

Wat zijn de voordelen van het inschakelen van professionele ontruimers bij een vervuilde woning?

Het inschakelen van professionele ontruimers heeft zeker voordelen. Zonder ervaring lukt het waarschijnlijk niet om een vervuilde woning te ontruimen. De vakmannen zorgen ervoor dat het huis helemaal netjes is en vrij is van nare luchtjes. Er is niet meer te zien dat het huis ooit zo verwaarloosd was en het is direct klaar voor de nieuwe bewoners.

Bovendien pakken de ontruimers de zaak heel serieus aan. Als jij niet meer weet waar je moet beginnen dan begeleiden de vakmannen je tijdens het hele traject. Niets gebeurt zonder jouw toestemming dus je weet zeker dat je tevreden bent met het eindresultaat. Dit verhoogt de veiligheid en leefbaarheid van je huis.

Ontruimingsbedrijf inschakelen? Start gratis offerteaanvraag en vind een ontruimingsbedrijf bij jou in de buurt!

Vervuilde woning ontruimen?

Vergelijk gratis offertes en vind een vakman bij jou in de buurt!

Gratis offertes ontvangen

Bespaartips: zo kun je je vervuilde woning goedkoop ontruimen

Het opruimen van een vervuild huis laat je het beste doen door echte ontruimers. Maar we snappen dat je misschien niet een grote som geld hebt liggen om hier de benodigde hulp voor in te schakelen. Gelukkig zijn er verschillende opties om de kosten zo laag mogelijk te houden.

Hieronder geven we je een paar praktische tips:

  • Help zelf mee! Van het opruimen en weggooien van je inboedel tot het herstellen van beschadigingen en het schilderen van oude muren. Je bespaart de vaklui tijd en jezelf dus geld!
  • Kies ontruimers in de regio. Houd de afstand tussen jouw woning en het bedrijf zo klein mogelijk en bespaar op de voorrijkosten.
  • Voer zelf afval af. Dit kan bij sommige gemeentes zelfs gratis en zo bespaar je tot honderden euro’s op de afvalstortkosten.
  • Vergelijk offertes: elk ontruimingsbedrijf hanteert eigen tarieven. Door te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten!

vervuild huis schoonmaken

Vervuilde woning ontruimen? Vergelijk gratis offertes!

Heb je te maken met een ernstig vervuild huis en zie je het opruimen hiervan niet zelf zitten? Schakel dan hulp in. De ontruimers begeleiden je tijdens het traject, zodat de leefbaarheid van de woning vergroot. Gun jezelf een nieuwe toekomst en schakel snel een professioneel ontruimingsbedrijf in!

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Wij zorgen ervoor dat je na je aanvraag zo snel mogelijk de prijsopgaven ontvangt van verschillende vaklui bij jou in de buurt. Vergelijk de prijzen van de ontruimingsbedrijven, en kies zo het bedrijf met het beste aanbod. Je bespaart tot wel 40% op de totaalprijs, zonder dat je er verder nog iets voor hoeft te doen! Je aanvraag is gratis en verder zonder verplichtingen, dus je zit nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken