Zorgkamer laten ontruimen?

Vraag gratis offertes aan en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis - vrijblijvend


Zorgkamer ontruimen

Een zorgkamer ontruimen is over het algemeen geen hele leuke gebeurtenis. Vaak is dit na een verhuizing naar een gesloten afdeling of na een overlijden. Hoe dan ook: je hebt wel wat anders aan je hoofd en hebt niet per se de tijd of de energie om door alle spullen van je geliefde te gaan. Daarom kiezen veel mensen voor een professioneel ontruimingsbedrijf.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Hieronder lees je meer over de kosten en de werkwijze voor het ontruimen van de zorgkamer. Ook laten we je weten waar je rekening mee moet houden bij het leeghalen van de zorgkamer.

Zorgkamer ontruimen: de belangrijkste info op een rij

  • Je laat een zorgkamer ontruimen vanaf €350,- tot €750,-
  • Een zorgkamer ontruimen wordt vaak gedaan na een overlijden, waardoor het ontruimen zelf een emotioneel zwaar proces is.
  • Bij het ontruimen van een zorgkamer moet je rekening houden met voorschriften van de zorginstelling. Ook is het vaak belangrijk om dit al binnen 1-2 weken te doen.

zorgkamer ontruimen

Wanneer een zorgkamer ontruimen?

Het ontruimen van een zorgkamer gebeurt helaas vaak na een overlijden. In een zorginstelling is het belangrijk dat de kamer zo snel mogelijk leeg is voor de nieuwe bewoner. Als je zelf niet de tijd, energie hebt om de zorgkamer zo snel na het afscheid te ontruimen, dan is de hulp van een ontruimingsbedrijf erg welkom!

Het gebeurt ook wel eens dat bewoners van een zorgkamer verhuizen naar een andere kamer, wanneer zij beginnen met dementeren bijvoorbeeld. Ook dan heb jij natuurlijk wel iets anders aan je hoofd dan het leegruimen van de zorgkamer! Het is verstandig om dit uit te besteden aan een vakman.

Wat kost het ontruimen van een zorgwoning?

Je betaalt gemiddeld €350,- tot €750,- voor het ontruimen van de zorgkamer. Omdat het vaak maar om een klein oppervlak gaat is de kamer vaak al binnen een dag leeg en vallen de kosten van de woningontruiming mee. Soms is het nodig om ook reparatie- en herstelwerkzaamheden uit te laten voeren. Als er een eigen vloer in gelegd is bijvoorbeeld of als het behang verwijderd moet worden. Laat je deze werkzaamheden ook uitvoeren door het ontruimingsbedrijf dan lopen de kosten op tot gemiddeld €750,-.


Zorgwoning ontruimen kosten 2024

€350,- tot €750,-

Prijzen zijn gebaseerd op gemiddelde tarieven

Minimale kosten
€350,-

Zorgkamer leeghalen

Maximale kosten
€750,-

Zorgkamer leeghalen, vloerbedekking verwijderen, reparatiewerkzaamheden

Start gratis offerteaanvraag!

Werkwijze zorgkamer ontruimen

Het ontruimen van een zorgkamer na een overlijden verloopt in principe in 4 stappen. De ontruimers nemen het hele proces uit handen zodat je hier niet over na hoeft te denken: zo kun jij je in alle rust voorbereiden op de uitvaart.

Stap 1:

Inventarisatie

Stap 2:

Ontruiming

Stap 3:

Schoonmaak

Stap 4:

Oplevering

Stap 1: de inventarisatie

Elke ontruiming begint met de inventarisatie. Je loopt samen met de ontruimers een rondje door de kamer waarbij je bespreekt wat er met de inboedel gebeurt. Jij bepaalt dit uiteraard zelf en er gaat niets weg zonder toestemming.

Stap 2: de ontruiming

Daarna gaan de vakmannen aan de slag en kun jij je focussen op wat anders. Bij een zorginstelling zijn er regels en voorschriften met betrekking tot de ontruiming, zodat andere bewoners ook niet gestoord worden of overstuur raken. De professionele ontruimers zijn hiervan op de hoogte en werken netjes volgens de voorschriften.

Stap 3: eventuele herstel- en schoonmaakwerkzaamheden

Als het nodig is, maken de ontruimers de zorgkamer ook klaar voor de oplevering. Ze maken de kamer bezemschoon en voeren eventuele schoonmaak- en reparatiewerkzaamheden uit. Denk bijvoorbeeld aan het dichten van gaten in de muur waar eerst fotolijstjes hingen.

Stap 4: de oplevering

Jij kunt kiezen of je de zorgkamer zelf oplevert aan de instelling of dat je dit door het bedrijf laat doen. In beide gevallen weet je zeker dat de kamer klaar is en je geen problemen meer tegenkomt. Vind je het te confronterend om de zorgkamer zelf op te leveren, dan lopen de ontruimers het laatste rondje door de kamer en leveren zij de sleutels voor je in.

Kamer ontruimen na overlijden: waar moet je rekening mee houden?

  1. Wie moet de zorgkamer ontruimen? Meestal zijn dit de erfgenamen van de bewoner: kinderen, neven of nichten, of broers en zussen. Zijn er geen erfgenamen, dan zorgt de zorginstelling voor de huisontruiming.
  2. Wanneer begin je met het ontruimen van de zorgkamer? Afhankelijk van de instelling, is het vaak verplicht om de kamer al binnen 1-2 weken over te dragen. De volgende bewoner staat immers alweer te wachten! Omdat het overlijden en het verdriet dan nog vers is, is het leeghalen van de zorgkamer een emotioneel en vaak zwaar proces. Dit is precies de reden waarom veel mensen kiezen voor een ontruimingsbedrijf.
  3. Bij het ontruimen van een zorgkamer zijn er voorschriften en regels met betrekking tot de werkzaamheden. Deze verschillen per instelling, maar vaak zijn er vaste tijden waarop gewerkt mag worden om zo andere bewoners niet lastig te vallen.
  4. Als je een zorgkamer vlak na een overlijden gaat ontruimen, dan kan dat emotioneel heel zwaar zijn. Misschien ben je hier helemaal nog niet aan toe. Laat de kamer ontruimen en opleveren door experts. De spullen laat je tijdelijk ergens opslaan zodat je er op een later moment nog doorheen kunt.

Hoeveel tijd heb je voor het ontruimen van de zorgkamer?

Voor het ontruimen van een zorgkamer heb je meestal maar 1-2 weken de tijd. De wachtlijsten zijn lang en de volgende bewoner staat alweer te wachten tot hij of zij kan intrekken. Dit kan wel verschillen per instelling, dus vraag zeker na hoeveel tijd je hebt voor het opleveren van de zorgkamer!

Moet je inderdaad je zorgkamer met spoed ontruimen? Ook dat is mogelijk. De vakmannen hebben de kamer dan binnen 1 tot 2 dagen helemaal leeg en klaar voor de oplevering, vaak al binnen een week na het overlijden. Zo hoef je zelf niks te doen en kun je de spullen tijdelijk laten opslaan!

Zorgkamer laten ontruimen? Gratis offertes vergelijken!!

Wil jij de zorgkamer van je ouder, oom of tante of grootouder laten ontruimen? Je bespaart jezelf een emotioneel zwaar proces en kan altijd op een later moment nog eens door de inboedel heen gaan. Het ontruimen is vaak al binnen 1 tot 3 dagen voltooid zodat jij je nergens druk om hoeft te maken. Je zit met je hoofd waarschijnlijk wel even ergens anders! Op zoek naar een bedrijf bij jou in de buurt?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt hierna zo snel mogelijk gratis offertes toegestuurd: zonder verplichtingen! Vergelijk op basis van aanbod en prijs en kiest voor de beste woningontruimer! Je bespaart gemakkelijk tot wel 40% op de kosten.

Gratis offertes ontvangen