Hennepplantage ontruimen zonder problemen!

Vraag gratis offertes aan en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis - vrijblijvend

Hennepplantage ontruimen: info en kosten 2024

Lees hier alles over het ontruimen van een hennepplantage. Wanneer er een hennepplantage is gevonden in een woning of bedrijfspand, dan is het belangrijk dat deze professioneel leeggeruimd wordt.

Vaak begint het allemaal met een belletje van de politie dat er een wietplantage is gevonden in één van je huurpanden. Vaak is dit een grote schok en dat begrijpen we goed. Lees daarom snel verder om meer te weten te komen over het ontruimen van hennepplantages, de werkwijze en de kosten.


Ontruimen wietplantage: de belangrijkste informatie op rij

  • Ontruim een wietplantage zo snel mogelijk, omdat het een ernstig veiligheidsrisico kan betekenen voor je woning, bedrijfspand en de omgeving.
  • De kosten voor een ontruiming beginnen bij een paar honderd euro en kunnen oplopen tot enkele duizenden euro’s, afhankelijk van de grootte van de plantage, de locatie, schade dat is ontstaan en het ontruimen van gevaarlijke stoffen.
  • Een ontruiming bestaat uit een aantal stappen, beginnend bij de voorbereiding en daarna het weghalen van de potten, apparatuur en uiteindelijk de oplevering.

Op zoek naar een ontruimingsbedrijf? Vraag dan gratis offertes aan.


Waarom snel een hennepplantage ontruimen?

Een hennepplantage kan een ernstig veiligheidsrisico vormen voor de omgeving en het pand waarin het zich bevindt. Dit komt voornamelijk door het brandgevaar en soms ook door het gebruik van gevaarlijke chemicaliën. Een wietplantage verhoogt ook de kans op wateroverlast en kortsluiting, omdat er meestal niet zorgvuldig omgegaan wordt met leidingen en elektriciteit.

Het snel ontruimen van een hennepplantage minimaliseert de kans op verdere schade en grotere problemen. Wanneer een plantage niet goed wordt leeggeruimd, is er een kans dat er problemen ontstaan zoals schimmels.

Hennepplantage ontruimen: wat kost het in 2024?

De kosten voor het ontruimen van een hennepplantage beginnen vanaf €200,- en kunnen oplopen tot €2.500,-. Het is lastig om de exacte ontruimingskosten van een wietplantage te geven, omdat er veel factoren van invloed zijn op de totale kosten.

De kosten van het ontruimen van een hennepplantage zijn afhankelijk van factoren zoals de grootte van de plantage, de locatie en de complexiteit van de ontruiming.

In de tabel hieronder geven we nog een aantal richtprijzen. Vraag gratis offertes aan om te besparen op de kosten.

Kosten ontruiming wietplantage

Type ruimte Ontruimingskosten*
Garage, berging en opslag €200,- tot €1.000,-
1 of 2 kamers €450,- tot €1.000,-
Kleine woning of bedrijfspand €800,- tot €2.000,-
Grote woning of bedrijfspand €1.000,- tot €2.500,-

*Let op: dit zijn richtprijzen inclusief btw.

Bij een ontruiming van een wietplantage zijn er vaak extra kosten, het is verstandig om hier van tevoren rekening mee te houden. Ontruimingsbedrijven zien vaak dat plafonds, vloeren en muren beschadigd zijn en dit moet ook hersteld worden.

Factoren die de prijs beïnvloeden

In dit artikel gaven we al aan dat er vele factoren van invloed zijn op de ontruimingskosten van een wietplantage.

Dit zijn de belangrijkste factoren:

  • Grootte van de hennepplantage: hoe groter de plantage, hoe hoger de kosten worden. De hoeveelheid aarde en potten die afgevoerd worden bepaalt voor een groot deel de prijs.
  • Locatie: plantages worden vaak op zolder of in de kelder gemaakt en hierdoor zijn ze niet altijd gemakkelijk te bereiken.
  • Levering stroom: de politie en energieleverancier sluiten meestal direct de stroom af bij de ontdekking van een hennepplantage. Het ontruimingsbedrijf moet in dit geval zelf voor stroom zorgen met generatoren.
  • Schade: wietplantages kunnen voor veel schade zorgen aan woningen en bedrijfspanden, dit moet na de ontruiming hersteld worden.
  • Gevaarlijke stoffen: voor het afvoeren van gevaarlijke stoffen zoals chemicaliën worden hogere kosten gerekend.
  • Extra werkzaamheden: soms zijn er nog extra kosten voor extra werkzaamheden zoals eisen aan de oplevering, reparaties of herstellen van vochtproblemen.

De aarde uit de potten van de hennepplanten moeten speciaal afgevoerd worden, omdat de aarde verontreinigt is door de gebruikte chemicaliën. De gebruikte aarde wordt verwerkt door een speciaal afvalverwerkingsbedrijf en dit zorgt ervoor dat de kosten een stuk hoger zijn dan bij ‘normaal’ afval.

Hennepplantage ontruimen: verhuurder of huurder?

De eigenaar van de woning of bedrijfspand is uiteindelijk verantwoordelijk voor het ontruimen van de hennepplantage. Natuurlijk is het erg vervelend dat je dan ook de kosten van het ontruimen moet betalen. In sommige gevallen is het echter wel mogelijk om de huurder aansprakelijk te stellen voor de gemaakte kosten. Het is verstandig om juridische hulp hiervoor in te schakelen, zodat je de huurder verantwoordelijk kunt stellen voor de kosten (niet alleen van de ontruiming, maar ook voor de water- en elektriciteitskosten).

Kom je als verhuurder een hennepplantage tegen in één van je verhuurde woningen of bedrijfspanden? Ga dan zo snel mogelijk over tot juridische ontbinding van de huurovereenkomst en ontruim het pand professioneel.

Hoe wordt een hennepplantage ontruimd?

Het ontruimen van een hennepkwekerij omvat veel meer dan een normale ontruiming. Elke ontruiming is natuurlijk uniek, maar hieronder kun je lezen welke stappen een ontruimingsbedrijf ongeveer volgt.

Stap 1: voorbereiding en veiligheidsbeoordeling

Het ontruimingsbedrijf begint met een grondige veiligheidsbeoordeling van de locatie. Dit omvat het identificeren van eventuele gevaren, zoals elektrische bedrading, chemische stoffen of structurele schade. Verdere voorbereiding is het leveren van stroom, het plannen van de ontruiming en het klaarmaken van alle benodigde materialen.

Stap 2: verwijdering planten en apparatuur

Het ontruimingspersoneel begint met het verwijderen van alle wietplanten, groeilampen, irrigatiesystemen en andere apparatuur die bij de plantage hoort. Dit wordt zorgvuldig gedaan om schade aan het pand te minimaliseren.

Stap 3: compleet leeghalen van de ruimte

Nadat alle planten en apparatuur zijn verwijderd, wordt al het afval dat is achtergelaten door de plantage veilig afgevoerd. Dit omvat niet alleen de planten zelf, maar ook alle verpakkingsmaterialen, chemicaliën en andere restanten.

Stap 4: reiniging & desinfectie

Na het verwijderen van alle sporen van de plantage, wordt de locatie grondig gereinigd en gedesinfecteerd om eventuele resterende geuren, sporen van chemicaliën of andere verontreinigingen te verwijderen.

Stap 5: herstelwerkzaamheden

Indien nodig kan het ontruimingsbedrijf ook herstelwerkzaamheden uitvoeren, zoals het repareren van schade aan muren, vloeren of plafonds die veroorzaakt zijn door de plantage.

Stap 6: oplevering

Na voltooiing van de ontruiming voert het ontruimingsbedrijf vaak nalevingscontroles uit om ervoor te zorgen dat alle sporen van de plantage zijn verwijderd en dat het pand veilig is voor bewoning of gebruik.

Door deze stappen te volgen, kan een wietplantage veilig en efficiënt worden ontruimd, met minimale schade aan het pand en naleving van alle relevante wet- en regelgeving.

Aandachtspunten bij het ontruimen van een wietplantage

We kunnen ons voorstellen dat je veel vragen hebt over het ontruimen van een wietplantage en we hopen dat dit artikel je al wat meer informatie heeft gegeven. We hebben nog een paar aandachtspunten voor je.

Ten eerste is het belangrijk om niet zomaar zelf aan de slag te gaan. We begrijpen dat je niet zit te wachten op een ontruiming en de bijbehorende kosten, maar bij plantages worden vaak chemicaliën gebruikt die gevaarlijk kunnen zijn. Ook zien we vaak gevaarlijke situaties door elektriciteit dat niet goed is aangelegd.

Ten tweede is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontruiming plaatsvindt in overeenstemming met alle geldende wet- en regelgeving. Het kan zijn dat je een melding moet doen bij de autoriteiten over de kwekerij.

Hennepplantage laten ontruimen? Gratis offertes!

Schakel een professioneel ontruimingsbedrijf in voor het ontruimen van een hennepplantage. Je hoeft je niet meer zorgen te maken over het ontmantalen en leeghalen van de ruimte en het ontruimingsbedrijf gebruikt de juiste materialen voor een goede oplevering.

Wist je dat je kunt besparen op de kosten door offertes te vergelijken? Doe een offerteaanvraag en je ontvangt snel een paar gratis offertes. Dit is zonder verplichtingen, dus je zit nergens aan vast. Vergelijk de offertes op basis van voorwaarden en prijs en kies het ontruimingsbedrijf dat het beste bij jou past.

Gratis offertes ontvangen