Woning bezemschoon opleveren?

Vraag gratis offertes aan en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis - vrijblijvend


Bezemschoon opleveren: kosten en informatie

Een huurwoning moet je vaak bezemschoon opleveren. Dit houdt in dat de woning schoon en leeg is op het moment dat je de sleutel overhandigt aan de verhuurder. Grote kans dat je geen zin meer hebt om je oude woning nog helemaal te soppen wanneer je al lang en breed verhuisd bent. Gelukkig kun je deze taak ook uitbesteden aan woningontruimers!

Start gratis offerteaanvraag!

Geef je wensen door via het offerteformulier en kom snel in contact met woningontruimers in jouw regio. Vergelijk en bespaar tot 40%!

Woningontruimers voeren veel verschillende werkzaamheden voor je uit. Je kunt ze ook inhuren om het huis bezemschoon op te leveren. Op deze pagina lees je hier meer over. Wat houdt bezemschoon opleveren precies in, en wat kost om de schoonmaakklus uit te besteden aan ontruimers? Bovendien geven we je handige bespaartips!

Wat is bezemschoon opleveren?

De definitie van bezemschoon opleveren, verschilt per situatie. In de meeste gevallen gaat het om verhuurders of huurcorporaties die eisen dat je de woning bezemschoon oplevert. Wat zij hier exact mee bedoelen staat vermeld in hun voorwaarden. Zo is het bij sommige verhuurders noodzakelijk dat je donkere muren weer in een lichte kleur schildert terwijl je bij andere alleen de vloeren moet verwijderen.

Wat is bezemschoon precies?

In grote lijnen betekent het dat het huis stofvrij en leeg moet opgeleverd worden.

 • De muren, plafonds en deuren moeten afgestoft en vlekvrij opgeleverd worden. Neem ook de stopcontacten en inbouwkasten af met een stoffer.
 • Stickers, lijmresten en posters moeten van ieder oppervlak verwijderd worden.
 • De badkamer en het toilet in huis worden grondig ontkalkt en netjes schoongemaakt. De afvoerputjes in bad en de douche worden geleegd.
 • De keuken wordt vetvrij en schoon opgeleverd. Je neemt je eigen keukenapparatuur weer mee, alles wat overgenomen wordt of van de verhuurder is maak je schoon en leeg. Schakel de vriezer en koelkast uit, en laat deze op een kier staan.
 • De tuin, het balkon of het (dak)terras zijn leeg en netjes opgeleverd. Geen woekerende planten of onkruiden afval wordt weggegooid.
 • Tot slot stofzuig en dweil je het hele huis voordat je deze oplevert.

Let op: houd er rekening mee dat jouw verhuurder misschien andere eisen stelt aan het bezemschoon opleveren van je woning. Lees daarom altijd je eigen voorwaarden door, zodat je zeker weet dat je geen klussen vergeet!

Hoe gaan de schoonmakers te werk bij het bezemschoon maken?

Zoals je kunt lezen, is het veegschoon opleveren van je woning een grote klus. Begrijpelijk dat je hier na een verhuizing geen zin meer in hebt. Professionele schoonmakers gaan vakkundig en snel te werk, waardoor je woning binnen no time klaar is voor de oplevering.

Wat is hun werkwijze?

 • Stap 1: als het goed is heb je zelf het huis al helemaal leeggehaald. Maar het kan zijn dat er nog onderdelen in je woning staat: oude keukenapparatuur die je in je nieuwe huis niet nodig hebt, maar die niet worden overgenomen. Vloeren, gordijnen of lampen die je niet mee wilt nemen. Deze kunnen niet achtergelaten worden, dus de vakmannen zorgen er eerst voor dat je hele huis écht leeg is.
 • Stap 2: In de meeste voorwaarden staat vermeld dat gaten en beschadigingen hersteld moeten worden. Zitten er dus nog gaten in de muur van waar eerst jouw tv aan de muur hing, dan zorgen de schoonmakers ervoor dat deze dichtgesmeerd worden. Hetzelfde geldt voor herstelwerkzaamheden aan je vloeren en plafonds.
 • Stap 3: daarna is het tijd voor de echte schoonmaakwerkzaamheden. De ontruimers zijn ervaren, en maken de woning kamer voor kamer helemaal schoon. Zij beginnen met het verwijderen van vlekken op muren, vloeren en plafonds en stoffen daarna alles af. Voordat ze de ruimte verlaten stofzuigen en dweilen ze de vloer.
 • Stap 4: woon je niet in de buurt van het huis of heb je geen tijd om het huis zelf bezemschoon op te leveren, dan kun je de vakmannen ook hiervoor inschakelen. Zij leveren de sleutel in bij de verhuurder en doorlopen de eindinspectie voor je. Zo hoef je niet apart naar je oude huis te komen om deze op te leveren.

Moeten er ook nog spullen uit de woning worden gehaald? Lees hier meer over een woningontruiming.

bezemschoon opleveren

Wat kost bezemschoon opleveren?

De kosten van een opleveringsschoonmaak, beginnen bij een kleine woning vanaf €150,- tot €550,-. Afhankelijk van het formaat van het huis en de ernst van de situatie, lopen de kosten op.

Voor het bezemschoon opleveren van een eengezinswoning betaal je gemiddeld €550,- tot €1.550,- en bij een grotere woning met meer dan 3 slaapkamers kunnen de prijzen oplopen van €750,- tot €1.850,-.

Hoe vies en beschadigd het oude huis is, speelt een grote rol bij het beïnvloeden van de kosten. Immers: hoe viezer de woning des te langer de schoonmakers bezig zijn. Laat je puin afvoeren door de woningontruimers, dan kost dit (afhankelijk van de omvang) gemiddeld €100,- tot €500,-. Tot slot moet je rekening houden met voorrijkosten tussen de €0,25 tot €0,50 per kilometer.

Kosten bezemschoon opleveren 2021

Soort kosten Gemiddelde kosten*
Woning met 1 – 2 slaapkamers €150,- tot €550,-
Eengezinswoning €550,- tot €1550,-
Woning (meer dan 3 slaapkamers) €750,- tot €1.850,-
Afvoerkosten afval en inventaris €100,- tot €500,-
Voorrijkosten €0,25 tot €0,50 per kilometer

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Vraag een gratis offerte aan.


Huis bezemschoon laten opleveren door vakmannen?

Vind een woningontruimer bij jou in de buurt en bespaar tot wel 40% op de kosten!
Gratis offertes vergelijken!


Welke factoren beïnvloeden de kosten?

De totale prijs voor het bezemschoon opleveren van je huis, wordt beïnvloed door diverse factoren. Hierdoor worden de kosten altijd berekend aan de hand van jouw situatie, en kunnen ze dus flink verschillen van de kosten die een buurman, familielid of vriend heeft betaald. Hieronder leggen we je uit welke factoren en keuzes die je zelf maakt, invloed hebben op de totaalprijs. Wil je nu graag weten wat het gaat kosten om je huis bezemschoon op te leveren? Vraag snel gratis offertes aan en bespaar!

Voorrijkosten

Praktisch elk woningontruimingsbedrijf brengt voorrijkosten in rekening. Dit zijn kosten die al in rekening worden gebracht, nog voordat de werkzaamheden zijn uitgevoerd, onafhankelijk van de staat van de woning. Gemiddeld liggen deze tussen de €0,25 tot €0,50 per kilometer.

Je begrijpt dat de voorrijkosten flink oplopen als je kiest voor een woningontruimingsbedrijf dat niet bij jou in de buurt zit. Wil je besparen op deze voorrijkosten, dan is het dus slim om te zoeken naar een vakman in je eigen regio. Wanneer je gebruik maakt van onze gratis offerteservice dan krijg je ook alleen de offertes toegestuurd van bedrijven bij jou in de buurt.

Oppervlakte van de ruimte

Hoe groter het totale oppervlak van het huis, des te meer de vakmannen moeten schoonmaken. Hoe langer zij bezig zijn, des te hoger de kosten.

Dit hoeft echter niet te betekenen dat het bezemschoon maken van een vrijstaande woning véél duurder is dan het bezemschoon opleveren van een appartement. Het ligt er vooral aan wat de staat van de woning is. Een hele goed onderhouden vrijstaande woning heeft relatief weinig schoonmaakwerkzaamheden nodig, terwijl een appartement dat jaren verwaarloosd is juist extra aandacht nodig heeft.

De klussen die gedaan moeten worden

Je kunt de woningontruimers inschakelen voor verschillende klussen in en rond je huis, om deze veegschoon op te kunnen leveren. Schoonmaken kost gemiddeld €20,- per uur, maar het is ook mogelijk om reparaties uit te laten voeren of om vloeren te verwijderen. Het verwijderen van vloeren, een hardnekkige klus, zeker als de vloer is gelijmd, kost gemiddeld €2,50 per m². Wil je de vloeren en ander puin ook direct laten afvoeren zodat je hier niet mee blijft zitten? Houd dan rekening met afvalstortkosten tussen de €150,- tot €750,-.

Omschrijving Gemiddelde prijs*
Schoonmaken €20,- per uur
Verwijderen vloer €2,50 per m²
Afvalstortkosten €150,- tot €750,-
Reparaties Prijs op aanvraag

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Vraag een gratis offerte aan.

Wanneer moet ik een ruimte bezemschoon opleveren?

Er zijn verschillende situaties waarin het veegschoon opleveren van je huis noodzakelijk is. In de meeste gevallen gaat het hierbij om een huurwoning. Soms zijn de nieuwe huurders nog niet bekend en kun je niks overdragen. In dat geval moet het huis helemaal leeg en schoon opgeleverd worden.

Toch is een huurhuis niet de enige situatie waarin bezemschoon opleveren verplicht is!

Hieronder vertellen we je wanneer je er rekening mee moet houden om je huis veegschoon te maken na je verhuizing. Wil je hier hulp bij inschakelen van professionele woningontruimers? Vind snel een vakman bij jou in de buurt: start nu je gratis offerteaanvraag!

Huurwoning bezemschoon opleveren

Bij het opleveren van een huurwoning staat er in de overeenkomst meestal dat het huis of appartement bezemschoon moet zijn. Dat kan, zeker als je er langere tijd hebt gewoond, een grote opgave zijn. Het is goed om te weten dat de definitie van ‘bezemschoon’ per verhuurder kan verschillen. Dit houdt in dat je altijd je voorwaarden even moet doornemen om erachter te komen welke schoonmaakwerkzaamheden jij allemaal moet uitvoeren.

Soms is het namelijk al voldoende om alleen de vloeren te verwijderen en met een bezempje het stof bij elkaar te vegen. In andere situaties moet je de vloer stofzuigen en dweilen en moeten kozijnen en plinten ook netjes afgestoft en vetvrij opgeleverd worden.

Kan ik zelf mijn huurwoning bezemschoon opleveren?

Natuurlijk kun je zelf met schoonmaakmiddelen aan de slag gaan. Dit bespaart je de kosten van de woningontruimers. Maar vergeet niet dat het aanschaffen van allerlei schoonmaakmiddelen die je zelf nooit gebruikt ook niet goedkoop is. Bovendien neemt het schoonmaken vaak flink wat tijd in beslag. Tijd en energie die je, zeker vlak na een verhuizing, niet altijd hebt. In dat geval is het een uitkomst om

Huis bezemschoon opleveren om te verkopen

Bij het opleveren van een koophuis, gaat het vaak iets anders in zijn werk. De manier waarop het koophuis wordt opgeleverd, wordt vastgelegd in het koopcontract en hierover beslissen de verkoper en de koper. Zo zijn er vaak onderdelen van een huis die worden overgenomen, denk aan de vloer, raamdecoratie of keukenapparatuur. Het huis hoeft dus niet volledig leeg te zijn.

Qua herstelwerkzaamheden wordt afgesproken wat er nog uitgevoerd moet worden. Misschien willen de nieuwe bewoners graag dat je de vochtplekken van een oude lekkage nog netjes wegwerkt of vinden ze het belangrijk dat je zelf nog de kapotte dakpannen vervangt. Dit soort afspraken worden gemaakt in het koopcontract. Zijn er geen afspraken gemaakt over herstelwerkzaamheden, dan hoef je deze ook niet uit te voeren.

Qua schoonmaak is het wel zo netjes om de keuken en het sanitair schoon achter te laten. Even afstoffen en dweilen voor vertrek zorgt voor een goede overdracht.

Moet je je huis nog verkopen?

Veel mensen willen hun huis schoonmaken voor de verkoop: tijdens bezichtigen is de woning dan op z’n best waardoor je sneller en makkelijker een koper vindt. Heb je zelf geen tijd om je huis schoon te maken voor de verkoop, dan kun je hier ook professionals voor inschakelen!

bezemschoon opleveren

Bedrijfspand bezemschoon opleveren

De oplevering van een bedrijfspand vraagt om een unieke aanpak. Elk bedrijfsontruiming is immers anders: van grote fabriekshallen tot autogarages en kantoorpanden. Hoe je het pand moet opleveren staat ongetwijfeld in de voorwaarden. Als je hier woningontruimers voor inschakelt, dan worden deze voorwaarden uitgebreid besproken, zodat het bedrijfspand aan alle eisen voldoet.

Omdat bedrijfspanden intensief gebruikt worden, zit hier meestal veel werk in. Vloeren zijn versleten of beschadigd, de muren zitten vol vlekken en vaak gaten en in sommige gevallen zijn de plafondpanelen incompleet. In de meeste gevallen is het aan te raden een gespecialiseerd woningontruimingsbedrijf in te schakelen voor de bezemschone oplevering van een bedrijfspand. Standaard schoonmaakmiddelen zijn vaak niet sterk genoeg om het pand goed schoon te krijgen. Een specialistisch bedrijf beschikt over alle middelen om het pand bezemschoon op te leveren, zodat de nieuwe huurder er direct in kan trekken.

Zelf bezemschoon maken of uitbesteden?

Is het mogelijk om zelf het huis veegschoon op te leveren? Natuurlijk kan dit. Houd rekening met een dag werk, misschien sneller als je hulp hebt, en je hebt het huis aan het einde van de dag helemaal schoon en klaar voor de oplevering.

Maar onderschat niet hoe zwaar deze klus is!

Het schoonmaken van een woning kost niet alleen tijd, maar vooral ook energie. Je moet de vloeren verwijderen, wat zeker bij gelijmde vloeren een hels karwei is, en deze vervolgens afvoeren naar de vuilstort. Bovendien heb je goede schoonmaakmiddelen en materialen nodig die niet goedkoop zijn. Het voordeel van het inschakelen van een woningontruimer voor de schoonmaak is dat je zelf niks meer hoeft aan te schaffen en bovendien geen waardevolle tijd of energie kwijt bent. Zeker als je net verhuisd bent, is het logisch dat je liever je tijd steekt in het uitpakken van je verhuisdozen of het inrichten van je nieuwe huis.

De voordelen van een professionele bezemschone oplevering:

 • Je bespaart waardevolle tijd en energie.
 • Je hoeft geen dure schoonmaakmiddelen aan te schaffen.
 • Je weet zeker dat het huis aan alle opleveringseisen voldoet.
 • Zo voorkom je een boete of extra schoonmaakkosten van de verhuurder.
 • Je hoeft niet steeds heen en weer te rijden van en naar de vuilstort.

Huis bezemschoon opleveren tegen de laagste kosten!

Vergelijk gratis offertes en vind eenvoudig en snel een woningontruimer bij jou in de buurt!

Bespaartips: zo wordt bezemschoon opleveren goedkoper

Het liefst professionele ontruimers inschakelen voor de schoonmaakwerkzaamheden zonder te veel betalen? Geen enkel probleem: hieronder geven we je praktische tips waarmee je bespaart op de kosten! Wil je direct weten wat het kost om een huis veegschoon op te leveren? Vraag gratis offertes aan!

Steek zelf de handen uit de mouwen

Klinkt logisch, maar zelf meehelpen bespaart je veel geld. De ontruimers zijn minder tijd kwijt en daardoor vallen de arbeidskosten lager uit. Je profiteert toch van het feit dat je zelf geen materialen of schoonmaakmiddelen hoeft aan te schaffen zonder dat je de hoofdprijs betaalt. Vraag de ontruimers vooral waar je ze bij kunt helpen, want je wilt ze niet in het pad lopen: in dat geval lopen de arbeidskosten juist op omdat ze langer bezig zijn.

Neem een bedrijf uit de buurt

Praktisch elk ontruimingsbedrijf brengt voorrijkosten in rekening. Je kunt besparen op deze voorrijkosten, door de afstand tussen het huis en het bedrijf zo klein mogelijk te houden! Kies daarom altijd voor een ontruimer in je eigen regio. Sterker nog: sommige ontruimingsbedrijven brengen helemaal geen voorrijkosten in rekening als je binnen een bepaalde straal woont.

Vergelijk offertes

Elke ontruimer hanteert een eigen tarief. Hierdoor verschillende de schoonmaakkosten per ontruimingsbedrijf. Wil je verzekerd zijn van het beste aanbod, dan raden we aan om verschillende vakmannen met elkaar te vergelijken. Niet alleen op basis van prijs, maar ook op basis van kwaliteit, aanbod en voorwaarden. Zo ben je altijd verzekerd van een eerlijke prijs.

bezemschoon opleveren

Pand bezemschoon laten opleveren? Vergelijk gratis offertes!

Moet jij je pand bezemschoon opleveren, maar heb je niet de tijd, energie of motivatie om hier zelf voor aan de slag te gaan? Bespaar jezelf dan de moeite door professionele woningontruimers in te schakelen! Zij verwijderen je vloeren, repareren beschadigingen aan je muren en maken kunnen bovendien het huis voor je opleveren.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Met slechts één klik op de muis doe je eenvoudig een offerteaanvraag bij maximaal 5 bedrijven in je regio. Je ontvangt snel de prijsopgaven in je mailbox. Vergelijk de verschillende prijzen, en kies zo de ontruimer met het beste aanbod. Je besparing loopt op tot wel 40% op de totaalprijs! De offerteaanvraag is helemaal gratis en je zit nergens aan vast.

Gratis offertes ontvangen