Spoedontruiming nodig?

Vraag gratis offertes aan en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis - vrijblijvend


Spoedontruiming: wanneer het ontruimen niet kan wachten

Er zijn situaties waarin een spoedontruiming noodzakelijk is. De woningontruiming moet dan met spoed plaatsvinden, vaak het liefst nog dezelfde dag. Zelf een spoedontruiming uitvoeren is erg stressvol en bovendien beschik je vaak niet direct over de materialen om het huis direct leeg te halen. In dat geval kun je een woningontruimer inschakelen.

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag krijg je offertes toegestuurd van maximaal 5 bedrijven in je regio. Vergelijk het aanbod en bespaar tot 40%!

Op deze pagina gaan we dieper in op het onderwerp spoedontruiming. Wanneer is dit nodig en wat is het verschil met een standaard woningontruiming? Daarnaast vind je hier praktische prijsinformatie zodat je een duidelijk beeld hebt van de kosten!

Wat is een spoedontruiming?

In de meeste gevallen is er na een verhuizing of overlijden voldoende tijd om rustig het oude huis volledig leeg te halen en klaar maken voor de oplevering. Bij een spoedontruiming is die tijd er niet. Het huis moet zo snel mogelijk leeg, zodat deze klaar is voor de volgende bewoner.

Dit zien we vaak in verzorgingstehuizen, waar in het hele land lange wachtlijsten zijn. De volgende bewoner moet zo snel mogelijk intrekken in de kamer in het verzorgingstehuis en daarom moeten nabestaanden de kamer vaak al binnen enkele dagen leeg hebben.

Andere situaties waarin een spoedontruiming noodzakelijk is, is bij een uithuiszetting. De verhuurder wil het appartement zo snel mogelijk leeg hebben zodat het weer klaar gemaakt wordt nieuwe bewoners.

En wat is het verschil met een reguliere ontruiming?

Het verschil met een reguliere ontruiming, is dat een spoedontruiming bijna direct plaatsvindt. Door met meerdere ontruimers te werken zorgt het ontruimingsbedrijf ervoor dat het pand vaak al binnen een dag helemaal leeg is en klaar voor de oplevering. Dit is een grote klus, maar bespaart veel tijd én geld.

Met spoed een woningontruiming nodig?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Hoe gaan de ontruimers te werk bij een spoedontruiming?

Een spoedontruiming gaat iets anders in z’n werk dan een reguliere woningontruiming. Dat komt omdat er iets minder tijd is om uitgebreid te overleggen wat er met de inboedel moet gebeuren. De vakmannen stemmen natuurlijk alles met je af. Een woning laten ontruimen na een overlijden is bijvoorbeeld een emotionele gebeurtenis. Het kan zijn dat je op dit moment nog niet de tijd of energie hebt om door alle spullen heen te gaan, maar dat de kamer of het huis wel al leeggehaald moet worden. Je kan dan samen besluiten om de inboedel eerst in z’n geheel te vervoeren naar een tijdelijke opslag, zodat je er op een later moment nog eens doorheen kan.

Nadat jij en de ontruimers hebben afgesproken wat er moet gebeuren met je inboedel, beginnen de vakmannen met ontruimen. Eventueel wordt er een container geplaatst om alle puin en afval direct in weg te gooien. Denk aan oude, versleten meubelstukken, stapels papieren of oude kranten. Bij een spoedontruiming werken ze met meerdere ontruimers, zodat het huis in een mum van tijd helemaal leeg is.

Eventueel voeren zij daarna herstel- en schoonmaakwerkzaamheden uit, zodat je het huis direct kunt opleveren bij de verhuurder!

Lees meer over de kosten van een woningontruiming na overlijden.

spoedontruiming

Wanneer zijn spoedontruimingen nodig?

Een spoedontruiming is niet altijd nodig. Alleen in situaties waarbij het huis zo snel mogelijk leeggehaald moet worden is het slim om met spoed een woningontruimer in te schakelen. Hieronder gaan we in op de verschillende situaties waarbij een spoedontruiming nodig is.

Heb je hulp nodig van een professionele ontruimer? Vergelijk dan gratis offertes en bespaar!

Woningontruiming met spoed

Wanneer is een woningontruiming met spoed eigenlijk nodig? In een gewone woning kan het zijn dat je een extra maand huur of hypotheeklasten wilt voorkomen. Als je zelf bijvoorbeeld bent ingetrokken bij een partner en je oude huis nog niet leeg is, maar je deze wel al binnen een paar dagen moet opleveren. Je kan ervoor kiezen de inboedel te laten opkopen, om deze af te voeren of om ze tijdelijk op te slaan.
Zo kan je op een rustig moment alsnog bepalen wat je hiermee wilt doen.

Het kan ook voorkomen dat je als verhuurder een woning krijgt opgeleverd die nog vol troep en meubels staat. Als de oude huurders niet te bereiken zijn of weigeren de woning op te ruimen en je wilt de woning wel zo snel mogelijk opleveren aan de nieuwe bewoners, kies dan voor een spoedontruiming. De ontruimers hebben het huis binnen een dag helemaal klaar voor de overdracht!

Spoedontruiming van kamer in verzorgingshuis of seniorenwoning

Het leegruimen van een kamer in een verzorgingshuis moet vaak al snel na een overlijden gebeuren. Er zijn lange wachtlijsten, en de nieuwe bewoner moet zo snel mogelijk intrekken in de seniorenwoning. Als jij nog volop bezig bent met het plannen van de uitvaart, is het logisch dat je er nog niet aan toe bent om de woning of kamer leeg te halen. Door voor een spoedontruiming te gaan kun je de kamer toch op tijd opleveren en kun je zelf focussen op een waardig afscheid.

Wat er na een spoedontruiming in een seniorenwoning vaak gebeurt, is dat de inboedel vaak verplaatst wordt naar een tijdelijke opslag. Op die manier kun je zelf nog bepalen wat er met de spullen gebeurt. Dit is een goede manier om het verlies te verwerken en onderdeel van het rouwproces.

Spoedontruiming van een bedrijfspand

Een bedrijfsontruiming moet vaak met spoed plaatsvinden bij een faillissement. Het pand moet zo snel mogelijk opgeleverd worden om extra kosten of schulden te voorkomen. Toch kan dit bij een bedrijfsontruiming een hele opgave zijn, zeker als het bedrijfspand vol staat met grote, zware apparatuur.

Zonder de hulp van vaklui lukt het niet zelf een bedrijfspand met spoed te ontruimen.

Daarom gebeurt dit vaak met de hulp van een ontruimingsbedrijf. Een ontruimingsbedrijf ervaren met bedrijfsontruimingen beschikt bovendien over de juiste materialen om een bedrijfspand leeg te halen. Ook als het gaat om het ontruimen van grote fabriekshallen of autogarages!

Wat kost een spoedontruiming?

In het geval van een spoedontruiming is het belangrijk te onthouden dat je een spoedtoeslag betaalt. De hoogte van deze spoedtoeslag verschilt per ontruimingsbedrijf, maar ligt tussen de €20,- tot €100,- per uur. Hoe complexer de ontruiming, des te hoger het spoedtarief.

In de tabel hieronder staan de reguliere prijzen, exclusief het spoedtarief. Voor een seniorenwoning betaal je gemiddeld €150,- tot €500,- en bij een grote woning met meer dan 3 slaapkamers lopen de kosten op van €700,- tot €2.000,-. Wil je weten wat jouw spoedontruiming inclusief toeslag gaat kosten? Twijfel dan niet en vraag snel gratis offertes aan!

Kosten spoedontruiming 2021

Type woningontruiming: Gemiddelde kosten*
Seniorenwoning € 150,- tot € 500,-
Woning met 1 of 2 kamers € 150,- tot € 500,-
Volledige eengezinswoning € 600,- tot € 1.500,-
Grote woning met meer dan 3 slaapkamers € 700,- tot € 2.000,-
Extra kosten bij ontruiming van woning:
Schoonmaken € 17,50,- per uur
Verwijderen van vloerbedekking € 3,00 per m²
Afvalstortkosten €100,- tot €700,-
Voorrijkosten €0,25 tot €0,45 per km

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Exacte prijs weten? Vul het offerteformulier in voor een gratis offerte.


Besparen op jouw spoedontruiming?

Vind een vakman bij jou in de buurt en bespaar zo tot wel 40%!
Gratis offertes vergelijken!


Waarom moet je een spoedontruiming door een professional laten doen?

Het ontruimen van een huis klinkt een stuk makkelijker dan het werkelijk is. Als tijd ook nog een issue is, zorgt de ontruiming voor veel stress en zorgen: waar kan de inboedel zo snel naartoe en waar haal je de tijd vandaan om het huis helemaal leeg te halen?

Wanneer je vakmannen inschakelt voor de spoedontruiming, bespaart dit jou niet alleen tijd maar vooral ook heel veel stress. De ontruimers beschikken over alle nodige spullen, zoals een vrachtwagen, container en eventueel klus- en schoonmaakmateriaal. Bovendien kunnen zij helpen met het maken van een keuze voor de inboedel, voor als je zelf nog twijfelt.

Het ontruimen van een huis is in sommige gevallen bovendien een heel emotioneel en zwaar proces. Wanneer je een kamer in een verpleeghuis na een overlijden moet ontruimen bijvoorbeeld, of in het geval van een faillissement. Door dit uit te besteden aan experts bespaar jij jezelf dit zware proces. Je kunt er later voor kiezen om alsnog door de spullen heen te gaan op een moment dat je er wel klaar voor bent.

spoedontruiming

Spoedontruiming nodig? Vergelijk gratis offertes!

Heb jij een spoedontruiming nodig? Ga deze klus niet alleen aan, maar bespaar jezelf tijd, energie en frustraties. De hulp van een professionele woningontruimer kan je zelfs een emotioneel zwaar proces besparen! De woning kan al in één dag leeggehaald worden, zodat je geen extra maand huur hoeft te betalen. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag krijg je zo snel mogelijk de verschillende prijsopgaven van experts in jouw regio toegestuurd. Je kunt nu op je gemak de prijzen met elkaar vergelijken, en kiezen voor de woningontruimer met het beste aanbod! Je besparing loopt hiermee op tot wel 40% op de totaalprijs. De offerteaanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast.

Gratis offertes ontvangen