Hulp nodig bij seniorenverhuizing?

Vraag gratis offertes aan en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis - vrijblijvend

Seniorenverhuizing

Een seniorenverhuizing vraag tijd en aandacht. Een verhuizing is voor senioren een heftige gebeurtenis, en vaak zijn ouderen gevoelig voor stressvolle situaties. Dat is de reden waarom veel mensen bij een seniorenverhuizing professionele vakmannen inschakelen: zo weet je zeker dat de verhuizing vlot en soepel verloopt. Op zoek naar vaklui?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je zo snel mogelijk de verschillende prijzen van experts bij jou in de buurt. Vergelijk, kies en bespaar tot wel 40%!

Benieuwd naar de mogelijkheden bij een seniorenverhuizing? Lees dan verder! Je vindt praktische informatie over de kosten én we leggen uit waarom de vakmannen extra tijd en aandacht besteden aan een seniorenverhuizing. Tot slot vind je hier een handige checklist voor het organiseren van een eigen seniorenverhuizing!

seniorenverhuizing

Wat is een verhuizing voor senioren?

Een seniorenverhuizing houdt in dat ouderen verhuizen van of naar een verzorgingstehuis, aanleunwoning of een ander soort begeleidend wonen. In veel gevallen gaan zij kleiner wonen en gaat niet de hele inboedel mee naar de nieuwe woning. Daar komt nog bij dat de instantie vaak strikte regels heeft met betrekking tot het verhuizen van alle spullen.

Daarom schakelen steeds meer mensen hulp in bij het verhuizen van ouderen!

Een ontruimingsbedrijf is namelijk op de hoogte van alle regels en voorschriften. Bovendien weten zij als geen ander hoe ze de verhuizing zo kunnen organiseren, dat de oudere er zo weinig mogelijk last van heeft.

Verschil seniorenverhuizing en een normale verhuizing

Vakmannen gaan bij een seniorenverhuizing vaak voorzichtiger te werk. Meestal wordt de verhuizing niet geregeld door de oudere zelf, maar door een (klein)kind of neef of nicht. Door de verhuis uit te besteden, kun jij je volledig focussen op de overgang van de oudere en houden de verhuizers zich bezig met het inpakken en verhuizen van de inboedel.

Bovendien moeten de verhuizers rekening houden met een aantal factoren. Zo moeten zij zich houden aan voorschriften en regels vanuit de seniorenwoning en kan vaak niet alle inboedel mee, omdat de bewoner kleiner gaat wonen. Bovendien moet de verhuizing zo min mogelijk stress veroorzaken: daarom zorgen de vakmannen er vaak voor dat de nieuwe kamer zoveel mogelijk dezelfde indeling krijgt.

Hulp nodig bij verhuizing senioren?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

Gratis offertes vergelijken

Wat kost een seniorenverhuizing?

Bij een kleine seniorenverhuizing begint de prijs vanaf €350,-. We gaan er hierbij vanuit dat je voldoende hebt aan de hulp van 1 verhuizer en een kleine verhuiswagen van 20 m³. Vertrekt de oudere vanuit een grotere woning dan bestaat de kans dat de prijs hoger oploopt.

Voor de hulp van 1 verhuizer en een verhuiswagen van ongeveer 50 m³ betaal je gemiddeld vanaf €550,-. Eventueel kun je nog kiezen voor de hulp van een extra verhuizer. Dat is fijn als je de verhuizing zo snel mogelijk achter de rug wilt hebben en de oudere zo snel mogelijk wil intrekken in de nieuwe seniorenwoning.

Voor twee verhuizers en een kleine vrachtwagen betaal je gemiddeld vanaf €650,- en wil je twee verhuizers en een grote vrachtwagen inhuren, houd dan rekening met prijzen vanaf €800,-.

Meer informatie over de kosten? Bekijk de pagina woningontruiming kosten voor een handig prijzen overzicht!

Seniorenverhuizing prijs 2024

Dienst Gemiddelde kosten*
1 verhuizer + verhuiswagen 20 m³ Vanaf €350,-
2 verhuizers + verhuiswagen 20 m³ Vanaf €650,-
1 verhuizer + verhuiswagen 50 m³ Vanaf €550,-
2 verhuizers + verhuiswagen 50 m³ Vanaf €800,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten voor seniorenverhuizingen. Vergelijk gratis offertes en kom in contact met een verhuizer.

Extra diensten voor senioren verhuizen

Schakel je hulp in bij de verhuizing van senioren, dan heb je ook de optie om extra werkzaamheden uit te laten voeren. Dit zorgt ervoor dat de verhuizing voorspoedig verloopt en zonder grote problemen. De inpakdienst kost bijvoorbeeld gemiddeld €45,- per uur, maar voorkomt dat de oudere al dagen of zelfs weken tussen de verhuisdozen moet leven: dat voorkomt grote spanningen!

Als de oude woning snel opgeleverd moet worden, is ook de klusjesman een goede keuze. Deze repareert kleine beschadigingen, zoals gaten in muren en het repareren van kapotte lampen of stopcontacten. Ook dit kost gemiddeld €45,- per uur en het zorgt ervoor dat je zelf het huis niet meer hoeft op te knappen. De liftservice komt vooral van pas bij het verhuizen van of naar appartementen of flatgebouwen, zodat de verhuizers niet steeds de trap op- en af hoeven lopen. De kosten liggen rond de €75,- per uur.

Extra diensten Gemiddelde prijs*
Inpakker €45,- per uur
Klusjesman €45,- per uur
Liftservice €75,- per uur
Vervoeren van piano €250,- tot €350,-

*Let op: dit zijn richtprijzen die verschillen per situatie. Exacte kosten weten? Vergelijk gratis offertes!

verhuizen senioren

Hoe verloopt een seniorenverhuizing?

Het proces van een seniorenverhuizing ziet er iets anders uit dan een standaard verhuisdag. Dat komt omdat het verhuizen van senioren nu eenmaal een betere voorbereiding vraagt.

Hieronder lees je hoe de verhuizers te werk gaan bij de verhuizing van ouderen. Wil jij hulp bij het verhuizen van ouderen? Twijfel dan niet en vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

1. De inboedel sorteren

Terwijl jij je om je (groot)ouder bekommert, beginnen de vaklui met het sorteren en inpakken van de inboedel. In overleg is bepaald wat er met de inboedel gebeurt. Een groot deel gaat natuurlijk mee naar de nieuwe woning, maar omdat de ouderen vaak kleiner gaan wonen gaat een deel van de inboedel naar het goede doel, de kringloop of de tijdelijke opslag.

Tijdens het inpakken maken de verhuizers bovendien overal foto’s van, zodat zij de nieuwe woning zoveel mogelijk op dezelfde wijze kunnen inrichten! Het is ook mogelijk om de oude woning bezemschoon op te laten leveren.

2. De verhuizing

De inboedel wordt netjes ingeladen in de verhuiswagen en vervoerd naar de nieuwe woning. Wil jij de oudere beschermen tegen deze stress dan is het verstandig om hier niet bij aanwezig te zijn.

Ga lekker uit lunchen of neem hem of haar mee naar je eigen huis. De vakmannen houden rekening met de voorschriften en regels bij het verzorgingstehuis, zodat ook de andere bewoners niet gestoord worden.

3. Een tijdelijke opslag vinden

Omdat een deel van de inboedel waarschijnlijk niet meeverhuist, is het belangrijk om vooraf te bepalen wat je hiermee wilt doen. Wil je het nog niet kwijt, maar weet je ook nog niet zeker waar het dan wél naartoe moet, dan is een tijdelijke opslag een goed idee. Hierin staat de inboedel veilig, warm en droog opgeborgen totdat je het weer komt ophalen.

4. Inrichten van de nieuwe woning

De vakmannen pakken de inboedel ook direct weer uit. Hierbij gebruiken zij de foto’s van de oude woning, zodat alles zoveel mogelijk op dezelfde wijze wordt ingericht. Hierbij gaat het om de grote inrichting, zoals alle meubels en de richting van de tv. Maar zij houden ook rekening met kleinere zaken, zoals de indeling van alle keukenkastjes en de lades. Zo voelen senioren zichzelf na het verhuizen al snel weer thuis.

Besparen op de prijs van een seniorenverhuizing?

Kom in contact met verhuizers en bespaar op de kosten!

Checklist verhuizen senioren

Ga jij een seniorenverhuizing voorbereiden? Hieronder geven we je een handige checklist met een paar aandachtspunten. Zo weet je zeker dat de verhuizing soepel verloopt. Kom je er zelf toch niet uit, dan is het slim om hulp in te schakelen bij de verhuizing van senioren.

  • Bepaal wat er met de inboedel moet gebeuren die niet meeverhuist. Dit kun je tijdelijk opslaan, naar de kringloop of het goede doel brengen of zelf in huis nemen.
  • Regel hulp bij het verhuizen van ouderen, zodat je niet alles zelf hoeft in te pakken.
  • Vraag het seniorentehuis wat de voorzieningen zijn. Moet je bijvoorbeeld zelf een tv-abonnement afsluiten of is deze aanwezig? En hoe zit het eventueel met internet?
  • Kijk of een verhuiskostenvergoeding mogelijk is. Senioren komen mogelijk in aanmerking voor een vergoeding als zij noodgedwongen door hun leeftijd moeten verhuizen.

verhuizing ouderen

Besparen op een seniorenverhuizing? Vergelijk gratis offertes!

Wil jij hulp inschakelen voor een seniorenverhuizing? De verhuizing van ouderen verloopt zo soepel en vlot en met zo min mogelijk stress. Ook doen de vakmannen er alles aan om de senioren in hun nieuwe huis zo snel mogelijk te laten wennen. Besparen op de prijs van een seniorenverhuizing?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt hierna zo snel mogelijk de prijzen van verschillende firma’s bij jou in de buurt. Vergelijk de prijzen van de vakmannen en kies zo het bedrijf met het beste aanbod. Je besparing loopt zo op tot wel 40% op de totale kosten! De aanvraag is gratis en zonder verdere verplichtingen dus je zit nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken