Woning laten ontruimen? Bel direct!


Schakel een ontruimingsbedrijf in voor het ontruimen van je woning.

Bel naar: 085 800 2612

Nu bereikbaar

Woningontruiming Groningen, ontruimen zonder stress

Wil jij ook een woningontruiming in Groningen zonder stress beleven? Dan is de hulp van een ontruimingsbedrijf onmisbaar! De woningontruimers ontruimen je woning in slechts enkele dagen, zodat jij het pand direct kunt opleveren! Besparen op je huisontruiming?

Start gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina lees je wat een woningontruiming ongeveer kost. Je leest hoe de vakmannen een woning leeghalen en wanneer je een boedelruiming laat uitvoeren. Ook krijg je tips om te besparen op het leegruimen van je huis en lees je meer over de voordelen van het inschakelen van een ontruimingsbedrijf.

Woningontruimer nodig?

Vind eenvoudig en snel een ervaren en erkende ontruimspecialist of de directe omgeving.

Direct contact!

Bel naar 085 800 2612 en kom direct in contact met een specialist voor een snelle woningontruiming.

Gratis offertes vergelijken

Vraag via het offerteformulier gratis offertes aan! Gegarandeerd een scherpe prijs!


Bedrijfspand of woning ontruimen Groningen?

Heb jij een bedrijfspand of woning die je wilt laten ontruimen? Vind dan snel een woningontruimer! Binnen slechts een paar dagen is je huis of bedrijfspand volledig ontruimd. De woningontruimers werken snel en discreet en gaan daarbij altijd respectvol om met jouw bezittingen.

Waarom gebruikmaken van onze service?

 • Deze offerteservice is gratis én vrijblijvend, dus je zit helemaal nergens aan vast.
 • Je krijgt informatie over de prijzen van verschillende woningontruimers.
 • Jij kiest zelf het ontruimingsbedrijf met het beste aanbod.
 • De besparing loopt op tot wel 40%!

woningontruiming Groningen

Werkwijze bij een ontruiming in Groningen

Hoe gaat het ontruimen van een woning in z’n werk? Dit is natuurlijk volledig afhankelijk van de het soort ontruiming in Groningen. In principe doorloopt het ontruimingsbedrijf deze stappen:

 • Stap 1. De woningontruimers komen op de afgesproken datum bij je langs.
 • Stap 2. De huisontruiming gaat van start. Je kunt de vakmannen helpen, maar ook zonder je hulp hebben ze je pand binnen een dag vaak volledig leeggeruimd.
 • Stap 3. Als het pand leeg is voeren ze, als jij dat wilt, herstel- of schoonmaakwerkzaamheden uit, zodat je de woning direct kunt opleveren.

Huis ontruimen in Groningen?

Schakel direct een ontruimingsbedrijf in!

Spoedontruiming?

Met spoed een woningontruiming uitvoeren? Een spoedontruiming is noodzakelijk bij het faillissement van een bedrijf of na het overlijden van een familielid. Met een spoedontruiming is het pand al binnen een of enkele dagen volledig leeg, zodat het klaar is voor oplevering. Moet jij je woning met spoed ontruimen? Vraag gratis offertes aan bij een bedrijf bij jou in de buurt.

kosten woningontruiming Groningen

Wat kost een woningontruiming in Groningen?

Een huisontruiming moet vaak zo snel mogelijk uitgevoerd worden. Wat kost een woningontruiming? Een woningontruiming van een seniorenkamer gaat gemiddeld €150,- tot €350,- kosten. Voor een grotere woningontruiming, lopen de kosten verder op. Voor de huisontruiming van een woning met 1 tot 2 kamers liggen de kosten rond de €150,- tot €550,-. Een eengezinswoning leeghalen kost ongeveer €600,- tot €1.500,- en voor een boedelruiming bij een grote woning met meer dan 3 slaapkamers, dan liggen de kosten rond de €750,- tot €2.000,-.

Daarnaast kun je andere taken uit laten voeren, zoals schoonmaken of vloerbedekking verwijderen. Schoonmaken kost gemiddeld €17,50 per uur en het verwijderen van vloerbedekking gemiddeld €2,50 per m².

Lees meer over de kosten van het huis leeghalen na overlijden. Of doe de gratis offerteaanvraag! en ontvang een scherpe prijs voor je woningontruiming.

Kosten woningontruiming 2024?

Om wat voor woningontruiming gaat het? Gemiddelde woningontruiming kosten*
Ontruimen van een senioren kamer €150,- tot €350,-
Woning met 1 tot 2 kamers €150,- tot €550,-
Eengezinswoning €600,- tot €1.500,-
Grote woning met meer dan 3 slaapkamers €750,- tot €2.000,-
Specifieke onderdelen van woningontruiming
Voorrijkosten €0,25 – €0,50 per kilometer
Vloerbedekking verwijderen €2,50,- per m²
Schoonmaakkosten €17,50 per uur
Afvalstortkosten (afhankelijk van de hoeveelheid) €100,- tot €750,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten, inclusief btw. De prijzen verschillen sterk per ontruimingsbedrijf. Vraag daarom gratis offertes aan.

Woningontruimers hebben veel ervaring met het leeghalen van huizen. Hierdoor gaat een woningontruiming een stuk sneller, dan wanneer je het zelf zou doen.

Wat beïnvloedt de kosten van een woningontruiming?

Woningontruiming? De kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren. De omvang van de boedelruiming speelt natuurlijk een rol, net als eventuele extra klussen die je laat uitvoeren.

De kosten zijn afhankelijk van:

 • De voorrijkosten: de meeste bedrijven rekenen voorrijkosten, kies daarom altijd voor een woningontruimer bij jou in de buurt.
 • Eventuele extra’s die je laat uitvoeren: denk aan reparatie- of herstelwerkzaamheden, zodat jij je woning direct bezemschoon kunt opleveren.
 • Afvalstortkosten: bij een grotere huisontruiming vallen de afvalstortkosten hoger uit.

Kosten eengezinswoning ontruimen

€600,- tot €1.500,-

(Kosten zijn gebaseerd op gemiddelde tarieven)

Goedkope ontruiming eengezinswoning
Vanaf €600,-

Ontruimen van een eengezinswoning
Zelf vloerbedekking verwijderen
Zelf schoonmaken
Zelf het afval afvoeren

Uitgebreide ontruiming eengezinswoning
Tot €1.500,-

Ontruimen van een eengezinswoning
Inclusief verwijderen van vloerbedekking
Inclusief schoonmaakkosten
Inclusief afvalstortkosten

Start gratis offerteaanvraag!

Tips om te besparen op de kosten

Besparen op de kosten van je woningontruiming in Groningen? Wij geven je hieronder een aantal tips waarmee jij zo goedkoop mogelijk een huisontruiming in Groningen laat uitvoeren. Help mee met het leeghalen van je huis en kies een bedrijf bij jou in de buurt. Daarnaast bespaar je tot wel 40% als je de prijzen van meerdere specialisten vergelijkt.

De handige bespaartips op een rij:

 • Kies een ontruimingsbedrijf in Groningen. Dan bespaar je flink op de voorrijkosten!
 • Help zelf mee met het leegruimen van je woning. Zo zijn de werkzaamheden zo snel mogelijk afgerond.
 • Vergelijk de prijzen van verschillende woningontruimers. Omdat de kosten per ontruimingsbedrijf verschillen, vind je gemakkelijk de vakman met de beste prijs!

Besparen op de kosten voor een woningontruiming?

Vraag gratis offertes aan voor een scherpe prijs!

Woningontruiming Groningen: welke soort?

Wist je dat er verschillende soorten ontruimingen zijn? We zijn bekend met een standaard huisontruiming, maar een bedrijfsontruiming of het ontruimen van een wietplantage vraagt een hele andere aanpak. Daarnaast is een huis leeghalen na overlijden ook een kwetsbare woningontruiming, waarbij de ontruimers met discretie en respect te werk moeten gaan. Zoek je ervaren woningontruimers? Start dan direct je gratis offerteaanvraag!

Huisontruiming Groningen

Een woningontruiming komt regelmatig voor. Bijvoorbeeld na een plotse verhuizing. Het kan ook voorkomen dat jij als verhuurder een woning laat ontruimen, omdat de bewoners uit huis gezet zijn. De woningontruimers brengen het pand weer terug naar de originele staat, zodat het direct weer gereed is voor nieuwe bewoners.

De kosten van een woning ontruimen in Groningen, liggen rond de €600,- tot €1.500,-. Hierbij gaat het om een eengezinswoning. Heb je een groter pand, dan liggen de kosten eerder tussen de €750,- tot €2.000,-.

Is de woning ernstig vervuild? Een ontruimingsbedrijf helpt ook bij het ontruimen van een vervuilde woning.

bedrijfsontruiming Groningen

Bedrijfsontruiming in Groningen, hoe werkt dat?

Een bedrijfsontruiming: wanneer is deze nodig? Een bedrijfsontruiming komt vooral voor na een faillissement. Waarschijnlijk zitten de emoties nog hoog en zie je het niet zitten om zelf het bedrijfspand te ontruimen. Geen zorgen: een woningontruimer heeft dit binnen één of enkele dagen al voor je gedaan.

Grote machines of apparaten? Geen probleem: het bedrijf beschikt over de juiste middelen om ook grote items te ontruimen! Elk bedrijf is uniek, en daarom verschilt het leeghalen van bedrijfspanden ook enorm. Het leegruimen gebeurt dan ook in goed overleg met jou. Vraag gratis offertes aan voor persoonlijk advies.

Wietplantage ontruimen

Hebben je oude huurders een oude wietplantage voor je achtergelaten? Ga niet zelf aan de slag, maar schakel een ervaren bedrijf in voor het ontruimen van de wietplantage. Waarom? Een wietplantage zit vaak vol met slechte bedrading en geknutselde elektronica. Dit levert vaak levensgevaarlijke situaties op.

De ontruimers ruimen alles met zorg op, zodat jij dit niet hoeft te doen. Het kan echt: de ruimte wordt weer helemaal teruggebracht naar de originele staat zodat je het pand gewoon weer kan verhuren zonder extra inspanningen.

Seniorenverhuizing

Met een seniorenverhuizing bedoelen we een verhuizing waarbij senioren vertrekken naar een verzorgingstehuis. Omdat ze kleiner gaan wonen, kunnen vaak niet alle meubels mee naar hun nieuwe thuis. Je kunt er dus voor kiezen om het pand na de seniorenverhuizing leeg te ruimen.

Wat gebeurt er met de spullen?

Je kunt ervoor kiezen om de spullen naar de afvalstort te brengen, maar het is ook een mogelijkheid om de spullen (tijdelijk) op te slaan. Het ontruimingsbedrijf biedt deze mogelijkheid aan.

Woningontruiming na overlijden in Groningen

Na het overlijden van een familielid of vriend ben je waarschijnlijk volop bezig met de uitvaart. Maar tegelijkertijd is het ook belangrijk dat je het huis na overlijden laat leeghalen. Hiermee voorkom je dat je nog een maand extra huur moet betalen. Logisch dat je dit in deze emotionele periode niet ziet zitten. Laat het daarom doen door een ervaren woningontruimer.

Binnen een paar dagen is het pand klaar voor oplevering en liggen de meest emotionele of waardevolle spullen klaar voor jou. Jij kunt hier doorheen om te bepalen wat je wilt houden voordat de rest naar de afvalstort gaat.

Kosten ontruimen van seniorenkamer

€150,- tot €350,-

(Kosten zijn gebaseerd op gemiddelde tarieven)

Goedkope ontruiming
Vanaf €150,-

Ontruimen van een kleine seniorenkamer
Zelf vloerbedekking verwijderen
Zelf schoonmaken
Zelf het afval afvoeren

Uitgebreide ontruiming
Tot €350,-

Ontruimen van een kleine seniorenkamer
Inclusief verwijderen van vloerbedekking
Inclusief schoonmaakkosten
Inclusief afvalstortkosten

Start gratis offerteaanvraag!

Discreet en respectvol huis leeghalen

Schakel je een woningontruimer in voor het leegmaken van een huis na overlijden, dan kun je rekenen op een respectvolle en discrete ontruiming.

Wat houdt dit in?

De ontruimers gaan discreet te werk, zo word jij niet afgeleid van het regelen van de uitvaart. Bovendien gaan ze heel respectvol met de inboedel om en gaat er niets waardevols verloren. Ook als zij iets tegenkomen wat mogelijk veel emotionele waarde heeft. Deze items houden ze apart ter beoordeling. Jij bepaalt uiteindelijk wat er met de stukken gebeurt. Zo gaat er niets verloren.

Tips bij huis leeghalen na overlijden

Laat je een woningontruiming in Groningen na een overlijden uitvoeren? Wij hebben hieronder een aantal tips voor je op een rij gezet, zo bespaar jij zoveel mogelijk tijd.

Bij een huurwoning:

 • Neem zo snel mogelijk contact op met de verhuurder.
 • Zeg de mail formeel op en plan een voorinspectie in.
 • Nu krijg je informatie met betrekking van de vooroplevering. De woningontruimers kunnen hier direct rekening mee houden.

Bij een koopwoning:

 • Plan een afspraak in met een makelaar
 • Laat je adviseren hoe je de woning zo snel mogelijk kunt verkopen.
 • Geef je wensen door aan het ontruimingsbedrijf zodat het huis na leeghalen klaar is voor de verkoop.

Ontruimen van een woning na lijkvinding

Een lijkvinding is een traumatische gebeurtenis, hierdoor raak je vaak in een emotioneel zware periode. Het overlijden kan een gevolg zijn van bijvoorbeeld ziekte, maar ook door een trauma. Hierdoor wordt er het aangeraden om een ontruimingsbedrijf in Groningen in te schakelen: het is in alle gevallen een heftige situatie. Een ontruimingsbedrijf zal discreet en respectvol te werk te gaan. Ze ontruimen de gehele woning, in overleg, en maken de woning schoon.

Het schoonmaken gaat gepaard met het weghalen van vervelende geuren en een grondige ontsmetting. Wanneer er meubels worden gevonden die onbruikbaar zijn worden deze in overleg meegenomen. Je hebt ook de kans om aan te geven deze zelf te willen wegbrengen: dan kan je in alle rust keuzes maken. In gevallen van lijkvinding na trauma, soms een plaats delict, kan een ontruimingsbedrijf vaak de meest passende oplossing bieden.

huis ontruimen Groningen

Diensten bij huis ontruimen in Groningen

Naast het leegruimen van huizen, bieden ontruimers nog andere diensten aan. Deze maken het opleveren of verkopen van je pand een stuk gemakkelijker. Denk aan kleine herstelwerkzaamheden: het dichten van gaten in de muren of het verwijderen van een gebouwd schuurtje in de tuin. Andere diensten zijn het huis opruimen, vloerbedekking verwijderen en inboedelopslag. Op zoek naar een bedrijf bij jou in de buurt? Start direct je gratis offerteaanvraag!

Inboedel ontruimen

Een simpele huisontruiming is de meest standaard optie. Hierbij gaan de vakmannen het pand volledig leeghalen. De meubels brengen ze naar de afvalstort, een tijdelijke opslag of kopen ze van je op.

Het ontruimen van de inboedel gebeurt veel bij woningen waarbij de bewoners uit huis gezet zijn, of bij bedrijvenpanden waarvan het bedrijf failliet is geraakt.

Inboedel laten opkopen

Als je een pand volledig laat leegruimen, dan kun je de inboedel soms ook laten opkopen.

Wat houdt dit in?

Als er nog waardevolle spullen tussen de inboedel zit, dan is het ontruimingsbedrijf geïnteresseerd in het kopen van deze spullen. Zij doen een mooi bod: als jij akkoord gaat, trekken ze dit bedrag van de kosten af. In sommige gevallen, bij hele waardevolle spullen, blijven er zelfs helemaal geen kosten over!

Meer informatie over opkopen inboedel vind je hier!

inboedelopslag woningontruiming

Inboedelopslag

Bij een woningontruiming in Groningen van senioren blijven er vaak meubels achter waarvan je niet goed weet wat je ermee moet. Het ontruimingsbedrijf biedt in dat geval een inboedelopslag aan.

Wat is inboedelopslag?

Inboedelopslag is een ruimte waarin jij de spullen (tijdelijk) opslaat. De spullen staan hier droog, warm en beveiligd. Behalve jij is er niemand die bij je spullen kan komen. Weet je na verloop van tijd wat je met de spullen wilt doen, dan zeg je de inboedelopslag weer op.

Huis opruimen

Vakmannen helpen ook bij het opruimen van een woning. Je kunt een zolder leeg laten halen, een garage laten opruimen of een berging laten leegruimen. Dit wordt vooral gedaan bij verzamelaars, die inmiddels zoveel spullen hebben dat ze gewoon niet meer weten waar te beginnen met opruimen.

Professionele hulp zorgt ervoor dat het pand weer netjes is opgeruimd: dit vergroot het wooncomfort én genot. Vraag gratis offertes aan!

Schoonmaak en herstelwerkzaamheden

Na het leegruimen van een woning, staan de woningontruimers klaar voor schoonmaak- en herstelwerkzaamheden. Zij maken het pand weer goed schoon en herstellen beschadigingen. Is de trap beschadigd? De vakmannen bij jou in de buurt zorgen ervoor dat deze weer gerepareerd is voordat je het pand verkoopt of oplevert. Gaten in de muur worden gedicht en wilde planten in de voor- en achtertuin worden gesnoeid. De kosten hiervoor liggen rond de €17,50 per uur.

Bezemschoon opleveren

Een huurwoning moet je in principe altijd bezemschoon opleveren. In theorie betekent dit dat je het pand terugbrengt naar de originele staat en de vloeren veegt voordat je de sleutel inlevert. Toch hanteren verhuurders soms verschillende regels. Vraag jouw verhuurder daarom hoe jij je woning moet opleveren.

Na de boedelruiming kan het ontruimingsbedrijf in Groningen het pand opleveren aan de hand van de wensen van je verhuurder. Zo hoef je zelf helemaal geen tijd te steken in de oplevering en kun je zo de sleutels overdragen.

Vloerbedekking verwijderen

Een andere klus die een woningontruimer graag uit handen neemt, is het verwijderen van vloerbedekking. Zeker als de vloerbedekking is vastgelijmd of gespijkerd, is dit een hele hardnekkige klus. De ontruimers verwijderen de vloerbedekking en de lijmresten die achterblijven. Daarna voeren ze de vloerbedekking voor je af naar de vuilstort. De kosten hiervoor liggen rond de €2,50 per m².

Voordelen inschakelen van ontruimingsbedrijf

 • Je hoeft zelf geen tijd of energie te steken in het leegruimen.
 • De ontruimers voeren de huisontruiming discreet en respectvol af.
 • Je kunt het pand zo snel mogelijk opleveren, dat scheelt een maand huurkosten!

woning ontruimen Groningen

Besparen op woningontruiming Groningen? Vergelijk gratis offertes!

Moet jij je huis met spoed laten leeghalen? Of zie je het niet zitten zelf je woning bezemschoon op te leveren? Schakel dan de hulp van een ontruimingsbedrijf in. Je wordt snel en professioneel geholpen en je levert je woning op zonder er zelf energie in te steken.

Start gratis offerteaanvraag!

Kies de woningontruimer met het beste aanbod en bespaar tot wel 40%! Geen zorgen: de offerteservice is gratis en vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast! Start daarom vandaag nog jouw gratis offerteaanvraag!

Gratis offertes vergelijken!