Vloerverwijdering: prijzen 2024 & werkwijze

Vraag gratis offertes aan en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis - vrijblijvend

Vloerverwijdering: hoe werkt dat?

Het verwijderen van de vloer volgt meestal na een verhuizing of ontruiming van een woning. Sommige typen vloerbedekking laten zich gemakkelijk verwijderen, maar het kan ook een lastige klus zijn die veel tijd kost. Schakel daarom een ontruimingsbedrijf in voor een vloerverwijdering.

Op deze pagina lees je alles over het verwijderen van de vloer. Natuurlijk geven we een indicatie van de kosten en vertellen we je meer over de werkwijze van het ontruimingsbedrijf. Daarnaast geven we je ook een aantal tips.


Vloer laten verwijderen: korte samenvatting

  • De kosten voor het verwijderen van een vloer beginnen vanaf €2,50 per vierkante meter en zijn vooral afhankelijk van het type vloer en het aantal v ierkante meters.
  • De methode voor vloerverwijdering is afhankelijk van het type vloer dat er ligt, soms zijn er speciale machines nodig.
  • Er zijn ook nog extra werkzaamheden mogelijk, zoals het egaliseren van de ondervloer of herstelwerkzaamheden.

Direct op zoek naar een specialistisch en professioneel ontruimingsbedrijf? Vraag dan gratis offertes aan.


Wat kost vloerverwijdering?

De kosten voor een vloerverwijdering zijn vooral afhankelijk van het type vloer dat in de woning of het bedrijfspand ligt. De prijzen beginnen vanaf €2,50 per vierkante meter. In sommige gevallen is het nodig om de ondervloer te egaliseren, bijvoorbeeld bij vastgelijmde of gecementeerde vloertegels. De kosten voor het egaliseren liggen tussen de €5,- tot €10,- per vierkante meter.

Bekijk onderstaande tabel voor een aantal richtprijzen.

Andere factoren die de uiteindelijke prijs beïnvloeden zijn de arbeidskosten, afvalkosten en of er wel of geen lijm is gebruikt. De afvalkosten zijn verschillend per gemeente. Eventueel zou je dit zelf kunnen regelen, dan worden de kosten iets lager. Houd ook rekening met eventuele kosten voor herstelwerkzaamheden.

Besparen op de kosten? Vergelijk dan altijd gratis offertes.

Kosten vloer verwijderen: 2024

Type vloer Gemiddelde kosten per m²*
Laminaat €2,50 tot €3,50
Tegelvloer €10,- tot €15,-
Plavuizen €10,- tot €15,-
Pvc €10,- tot €15,-
Parket – gelijmd €10,- tot €15,-
Tapijt €10,- tot €20,-
Parket zwevend vanaf €5,-
Zandcement dekvloer vanaf €30,-
Egaliseren ondervloer €5,- tot €10,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen.

Meer informatie over de kosten van woningontruimingen.

Moeten er ook lijmresten verwijderd worden? Houd dan rekening met een meerprijs van €250,- tot €500,-, afhankelijk van de grootte van de vloer en de hoeveelheid achtergebleven lijm.

Vloer laten verwijderen?

Vergelijk de prijzen van ontruimingsbedrijven uit jouw regio en bespaar!

Vloerbedekking laten verwijderen: de werkwijze

Het type vloerbedekking en de wijze waarop het is aangebracht, bepaalt de manier waarop het ontruimingsbedrijf de vloer gaat verwijderen. Een gestructureerde aanpak is belangrijk voor een succesvol resultaat.

Hieronder vind je een overzicht van de algemene werkwijze per type vloer, zodat je beter inzicht krijgt in het proces. Natuurlijk kan de werkwijze bij jouw woning of bedrijfspand verschillen, afhankelijk van de situatie.

Tapijt verwijderen

Het verwijderen van tapijt is vooral afhankelijk van de manier waarop het is bevestigd op de vloer. Bij een complete verlijming is het meer werk, dan wanneer alleen de randen zijn vastgelijmd.

De ontruimers snijden het tapijt in stroken en trekken het daarna los. Dit kost ongeveer €10,- tot €20,- per vierkante meter.

Linoleum verwijderen

Een linoleum vloer is bijna altijd vastgelijmd aan de ondervloer. Het verwijderen van linoleum is echter erg lastig, dit komt door de samenstelling van het materiaal. Linoleum bestaat namelijk uit meerdere lagen en bij het verwijderen komen deze lagen vaak los van elkaar. Hierdoor moet je meerdere lagen verwijderen. De laatste laag kost het meeste tijd, want deze is erg plakkerig.

Laminaat verwijderen

Laminaat verwijderen is vaak niet erg lastig. Het kost ongeveer €2,50 tot €3,50 per vierkante meter. De vakmannen beginnen altijd in één van de hoeken en verwijderen zo de vloerdelen in hele rijen.

Vloertegels of plavuizen verwijderen

Voor het verwijderen van vloertegels of plavuizen, gaat de vakman eerst kijken hoe ze vastgelegd zijn. Zijn de tegels gelijmd of in cement gelegd op de ondervloer.

Gelijmde tegels zijn het makkelijskte om te verwijderen. Hiervoor worden de tegels losgemaakt van de ondervloer met een beitel en soms een hamer.

Vloertegels die in cement liggen, moeten met een elektrische breekhamer of boorhamer verwijderd worden.

De kosten liggen tussen de €10,- tot €15,- per vierkante meter. Houd er ook rekening mee dat de vloer bijna altijd geegaliseerd moet worden na het verwijderen. Dit kost nog eens €5,- tot €10,- per vierkante meter extra.

vloer verwijderen

Parket weghalen

Het verwijderen van een zwevende parketvloer is het eenvoudigste en daarmee ook het goedkoopste, dit kost ongeveer €5,- per m². Een verlijmde parketvloer weghalen is lastiger, dit kost gemiddeld tussen de €10,- tot €15,- per m².

Dit is de werkwijze:

  • Zwevende parketvloer: dit is een redelijk eenvoudige klus. De opstaande plinten worden eerst verwijderd met een beitel en daarna worden de vloerdelen in tegengestelde legrichting weggehaald.
  • Verlijmde parketvloer: het gemakkelijkste is om een vloerstripmachine te gebruiken, dit gaat het snelste. Met de hand is ook mogelijk, hiervoor moet elke plank met een koevoet losgemaakt worden. Na het verwijderen van het parket blijft er vaak nog lijm op de ondervloer zitten.

Is de parketvloer nog in goede staat? Dan is het mogelijk om het parket te hergebruiken of te verkopen. Dit kan vaak alleen bij zwevende parketvloeren, omdat deze eenvoudig te verwijderen zijn.

Pvc verwijderen

Een pvc-vloer verwijderen kost ongeveer €10,- tot €15,- per m². De wijze van vloerverwijdering hangt af of de stroken of tegels pvc verlijmd zijn met de ondervloer. Bij verlijming is het lastiger om de pvc-vloer te verwijderen. Het ontruimingsbedrijf gebruikt dan een speciale tapijtstripper om de vloer te verwijderen en een schuurmachine voor de lijmresten. Vaak is het nodig om de vloer te egaliseren, omdat er bijna altijd schade ontstaat aan de ondervloer.

Het verwijderen van een click pvc-vloer is een stuk gemakkelijker. De ontruimers verwijderen eerst de afwerkstrips en de plinten en vervolgens trekken ze de stroken pvc los. Een eventuele isolerende ondervloer wordt ook meteen verwijderd.

Vloer weghalen: de extra werkzaamheden

Bij een vloerverwijdering bestaan de werkzaamheden niet alleen uit het verwijderen van de vloerbedekking, maar zijn er vaak ook nog extra werkzaamheden. Denk hierbij aan het egaliseren van de ondervloer, zodat deze weer netjes recht is, of het repareren van beschadigingen.

Zelf doen of iemand inschakelen?

Wanneer het tijd is om een vloer te verwijderen, bijvoorbeeld bij een woningontruiming of het leeghalen van een huis na overlijden, kan het verleidelijk zijn om dit zelf op te pakken. Dit proces kan echter complex en arbeidsintensief zijn, vooral wanneer het gaat om grote opperlakken of lastige verlijmde vloeren.

Het inschakelen van een professioneel ontruimingsbedrijf biedt vele voordelen. Deze experts beschikken over de juiste kennis, ervaring en apparatuur om het proces snel en efficiënt uit te voeren. Bovendien wordt de vloer direct afgevoerd. Met de hulp van een ontruimingsbedrijf kun jij je concentreren op andere belangrijke zaken, terwijl je zeker weet dat de vloerverwijdering professioneel wordt afgehandeld.

vloerverwijdering

Vloer laten verwijderen? Bespaar op de kosten!

Is er een vloerverwijdering nodig? Je kunt besparen op de kosten door gratis offertes te vergelijken. Hoe je offertes aanvraagt? Maak gebruik van onze gratis en vrijblijvende offerteservice! Je hoeft alleen het formulier in te vullen en wij doen de rest voor je. Je ontvangt snel een aantal offertes: geheel gratis en zonder verdere verplichtingen. Vergelijk de offertes van ontruimingsbedrijven en kies het beste bedrijf voor jouw klus.

Gratis offertes ontvangen