Plaats delict schoonmaken

Plaats delict schoonmaken: hoe gaat het in z’n werk?

Het schoonmaken van een plaats delict is iets heel anders dan andere schoonmaakwerken. Het is voor nabestaanden belangrijk dat zij niet geconfronteerd worden met wat er ook heeft plaatsgevonden. Naast optisch schoon moet de woning ook gewoon compleet hygiënisch is. Is dit niet het geval, dan is er nog steeds een risico op gezondheidsgevaren.

Op deze pagina lees je hoe het schoonmaken van een plaats delict in z’n werk gaat en waar de experts hierbij op letten. Ook lees je waarom het zo belangrijk is om hier altijd een vakman voor in te huren.

Waar moet je rekening mee houden bij het schoonmaken van een plaats delict?

Er zijn een paar factoren waar experts rekening mee moeten houden bij het schoonmaken van een plaats delict.

Allereerst het feit dat je te maken hebt met nabestaanden. Zij moeten deze ruimte nog in, om spullen op te ruimen of als belangrijk onderdeel in hun rouwproces. Het gaat hierbij niet om een natuurlijk overlijden en het is belangrijk dat nabestaanden niet worden geconfronteerd met wat er in de ruimte is gebeurd.

Daarnaast zijn er gezondheidsrisico’s voor de schoonmakers en de personen die de ruimte inkomen. Daarom moet de woning ook volledig gedesinfecteerd worden. Eerder kan het huis niet veilig betreden worden.

Tot slot gaat het vaak om biochemisch afval. Dat bekent dat niet alles zomaar weggegooid mag worden, maar volgens strikte regels afgevoerd moet worden.

Dit alles zorgt ervoor dat het schoonmaken van een plaats delict niet voor iedereen geschikt is. Ben jij verantwoordelijk voor het schoonmaken van een plaats delict, schakel dan absoluut professionele hulp in zodat je hier zelf niet mee geconfronteerd wordt.

Wat is de werkwijze bij het schoonmaken van een plaats delict?

De schoonmaaktechnici gaan systematisch te werk en zijn te allen tijde respectvol voor de woning en de bezittingen. Als eerst vindt er een grote schoonmaak plaats. Hierbij verwijderen de experts alle sporen van bloed, chemicaliën en ander biologisch materiaal. Dit wordt als medisch afval afgevoerd.

Uiteraard doen zij hierbij hun best om alles weer intact te krijgen. Soms is dat gewoon niet mogelijk en worden aangetaste persoonlijke bezittingen (met jouw toestemming) ook afgevoerd als medisch afval.

Voordat de woning veilig wordt verklaard, desinfecteren de schoonmaaktechnici de woning. Na nog een ontgeurder kunnen nabestaande de woning weer betreden.

Waarom zijn professionals nodig bij het schoonmaken van een plaats delict?

Het is bij een plaats delict belangrijk dat het schoonmaken op correcte wijze gebeurt. Zo niet, dan is de kans altijd aanwezig dat het huis na de schoonmaak toch niet veilig is, met alle nare gevolgen van dien. Je loopt dan het risico op verschillende ziektes, waaronder hepatitis.

Ben je op zoek naar experts die een woning voor jou kunnen schoonmaken? Twijfel dan niet: start nu je gratis offerteaanvraag. Je komt zo direct in contact met experts bij jou in de regio die je verder kunnen helpen.

Gratis schoonmaak offertes vergelijken!