Besparen op een huisontruiming?

Vraag gratis offertes aan en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis - vrijblijvend


Huisontruiming

Als je geen tijd of energie hebt voor een huisontruiming, laat je dan helpen door een professioneel ontruimingsbedrijf. Zij voeren meubelstukken af, slaan de inboedel tijdelijk voor je op en maken zelfs het huis klaar voor de oplevering als je dat wilt! Op zoek naar ontruimers?

Start gratis offerteaanvraag!

Hierna ontvang je meerdere prijsopgaven van ontruimers in jouw regio. Vergelijk de prijzen en bespaar zo tot wel 40% op de kostprijs!

Twijfel je nog? Op deze pagina lees je over de grootste voordelen en lees je wanneer huisontruimingen plaatsvinden. Tot slot krijg je een beeld van de gemiddelde kosten en geven we je handige tips voor het vinden van het juiste bedrijf.

Wanneer vindt een huisontruiming plaats?

Een huisontruiming vindt plaats na een verhuizing of overlijden. Misschien verhuur je een woning waarvan de huurders met de noorderzon zijn vertrokken, maar al hun meubels hebben achtergelaten. Of misschien is je oma, opa of een ander familielid overleden en moet je hun woning zo snel mogelijk laten opleveren. In sommige gevallen heb je te maken met een ernstig vervuilde woning. Dan gaat de ontruiming anders in zijn werk. Op de pagina vervuilde woning ontruimen lees je hier meer over.

Je kan het zelf doen, maar ook de hulp van een ontruimer inschakelen!

Met de hulp van vakmannen is het huis in een mum van tijd leeg, blijven spullen van (emotionele) waarde bewaard en kun je de inboedel eventueel zelfs laten opkopen!

Wat zijn de voordelen van een professioneel ontruimingsbedrijf?

Het inhuren van een professioneel ontruimingsbedrijf heeft zeker grote voordelen. Een huisontruiming kan, na een overlijden, een zwaar en emotioneel proces zijn. Zeker als het huis al snel ontruimd moet worden. Met de hulp van een ontruimer blijft jou dit bespaard.

Een ander groot voordeel is dat het huis snel leeg is, en klaar voor de oplevering. Je kunt de oplevering zelfs uitbesteden aan het ontruimingsbedrijf!

De grootste voordelen op een rij:

  • De huisontruiming is snel en vakkundig uitgevoerd.
  • Jou wordt een (vaak) zwaar en emotioneel proces bespaard gebleven.
  • Je hoeft zelf niet met zware meubelstukken te tillen.

Vergelijk gratis offertes!

aannemers voor ontruimen

Wat kost een huisontruiming?

Een eengezinswoning leegruimen kost gemiddeld €550,- tot €1.550,-. De kosten zijn helemaal afhankelijk van de totale inboedel en het aantal ontruimers dat je inhuurt. Een huis van meer 3 slaapkamers leegmaken? Dat kost ongeveer €750,- tot €1.850,-. Een kleine woning met 1-2 slaapkamers ontruimen kost gemiddeld €150,- tot €550,-.

Houd ook rekening met de afvoerkosten van het afval: dit ligt rond de €100,- tot €500,-. Ook de waarde van de inboedel heeft invloed op de totaalprijs. Laat je de inboedel opkopen, dan wordt de waarde van de kostprijs afgetrokken.

Wilt je de scherpste prijs voor het ontruimen van jouw huis? Vraag gratis vrijblijvende offertes aan en ontvang offertes van ontruimers bij jou uit de regio.

Huisontruiming: kosten in 2022

Woningontruiming kosten Gem. kosten *
Woning met 1 – 2 slaapkamers €150,- tot €550,-
Eengezinswoning €550,- tot €1.550,-
Woning (meer dan 3 slaapkamers) €750,- tot €1.850,-
Afvoerkosten afval en inventaris €100,- tot €500,-
Voorrijkosten €0,25 tot €0,50 per kilometer

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw, die per ontruimingsbedrijf kunnen verschillen. Vraag gratis offertes aan en ontdek de exacte prijzen.

huis opruimen ontruimen

Wat zijn de werkzaamheden bij huisontruimingen

Bij het leeghalen van een huis zijn er verschillende diensten waar je gebruik van kunt maken. Zo kun je een ontruimer bijvoorbeeld ook inschakelen bij het helpen opruimen van je inboedel, of een specifieke ruimte in huis zoals de zolder.

Hieronder lees je meer over de verschillende diensten bij een huisontruiming. Wil jij ook een bedrijf inhuren? Vergelijk dan gratis offertes en bespaar zo tot wel 40% op de kostprijs!

Huis opruimen

Is jouw huis of een deel ervan zo rommelig dat je niet meer weet waar je moet beginnen met opruimen? Ontruimers helpen jouw woonkamer, zolder of slaapkamer opruimen. Ze brengen een container mee zodat ze het puin direct kunnen afvoeren. Niets gaat weg zonder overleg: daar hoef jij je dus geen zorgen over te maken. Door alles goed op te ruimen en te helpen met organiseren kun jij weer genieten van je eigen woning

Inboedel ontruimen

Het ontruimen van de inboedel is één van de meest voorkomende diensten. Hierbij ontruimen de vakmannen het huis volledig: het meubilair, persoonlijke bezittingen en de overige inboedel wordt opgekocht of afgevoerd. Je bepaalt zelf wat er met de stukken gebeurt, dus niets gaat weg zonder jouw goedkeuring.

Regel snel en gemakkelijk jouw huisontruiming!

Vergelijk gratis offertes en kies het bedrijf met het beste aanbod.

Inboedel opkopen

Na het leegmaken van het huis kun je verschillende dingen doen met de inboedel. Eén optie is de inboedel laten opkopen. Het ontruimingsbedrijf bepaalt de waarde van de totale inboedel en trekt dit bedrag af van de kostprijs. Zo houd je de kosten zo laag mogelijk en hoef je de meubelstukken niet zelf ergens te bewaren of op te slaan!

Inboedel tijdelijk opslaan

Weet je nog niet precies wat er moet gebeuren met de inboedel? Laat dit dan tijdelijk opslaan! Zo kun je er op een later moment op terugkomen. Bijvoorbeeld als het meubelstukken zijn van je overleden ouder of grootouder. Direct na het overlijden wil je hier misschien nog niets mee te maken hebben, maar een jaar later wel. De spullen worden warm, droog en veilig opgeslagen en je kunt er zelf altijd bij.

Schoonmaakwerkzaamheden

De ontruimers zijn ook in te huren voor schoonmaakwerkzaamheden. Bijvoorbeeld als het huis moet opgeleverd of overgedragen worden en je zelf geen tijd hebt om het huis op orde te maken. Het voordeel hiervan is dat je huis direct klaar is voor de oplevering en het jou minder tijd kost.

Herstelwerkzaamheden

Naast schoonmaakwerkzaamheden, moet er in een huurhuis vaak ook wat hersteld worden. Denk aan gaten in de muur die gedicht moeten worden, een vloer die je nog moet verwijderen of het weghalen van een oud en vervallen tuinhuisje. Ook deze herstelwerkzaamheden kun je uitbesteden aan het ontruimingsbedrijf. Zo is het huis direct klaar voor de oplevering.

Huis leeghalen na overlijden

Een huis leeghalen na een overlijden kan heel zwaar zijn. Toch moet dit vaak redelijk snel gebeuren: je wilt voorkomen dat je onnodig lang uur of hypotheekkosten draagt. Bij een verzorgingstehuis moet het leegruimen van het huis vaak al binnen enkele dagen gebeuren, omdat er een lange wachtlijst is. Schakel dan een bedrijf in om je hierbij te helpen. Zo kun jij je richten op een mooi afscheid en hoef jij je geen zorgen te maken over de woning.

Door de spullen eventueel tijdelijk op te slaan kun je hier op een later moment nog doorheen gaan.

Meer informatie over de kosten van huis leeghalen na overlijden.

Waarop letten bij het kiezen van een ontruimingsbedrijf?

Als je een ontruimer inhuurt, dan is het belangrijk dat je hier een goed gevoel bij hebt. De vakmannen gaan door alle persoonlijke bezittingen en je moet er dus op kunnen vertrouwen dat de waardevolle spullen niet verloren gaan.

Kies bovendien voor een bedrijf bij jou in de buurt! De voorrijkosten liggen gemiddeld tussen de €0,25 tot €0,50 per kilometer. Door een bedrijf in de regio in te schakelen weet je zeker dat de voorrijkosten zo laag mogelijk zijn!

Tot slot raden we aan om de prijzen van meerdere experts te vergelijken. Elk bedrijf bepaalt namelijk hun eigen tarief voor de huisontruiming, waardoor de kosten flink kunnen verschillen. Met het vergelijken van gratis offertes kiest u gemakkelijk voor het bedrijf met de scherpste prijs.

ontruim experts

Vind snel een goedkoop ontruimingsbedrijf bij jou in de buurt!

Vergelijk de prijzen van meerdere bedrijven en bespaar zo tot wel 40% op de kostprijs.

Woning ontruimen? Vergelijk gratis offertes!

Hulp nodig bij je huisontruiming? Laat je huis leegruimen door een ervaren ontruimer en bespaar jezelf zo tijd, energie en ongetwijfeld een heleboel spierpijn. De vakmannen maken eventueel ook schoon en voeren herstelwerkzaamheden uit, zodat het huis direct klaar is voor de oplevering. Op zoek naar een professionele ontruimer?

Start gratis offerteaanvraag!

Hierna krijg je meerdere offertes van experts in jouw regio. Vergelijk de verschillende prijzen en kies het bedrijf met het beste aanbod. Je bespaart zo tot wel 40% op de kostprijs! Bovendien is het vergelijken van offertes gratis en zonder verplichtingen. Je zit dus nergens aan vast!

Gratis offertes ontvangen