Inboedel verkopen bij ontruiming?

Vraag gratis offertes aan en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis - vrijblijvend


Opkopen inboedel

Ga je verhuizen, is er een ontruiming nodig of wil je van veel spullen af? Of moet je de woning van een overledene snel ontruimen? Het opkopen van inboedel is dan een goede oplossing.

Op deze pagina lees je hoe een ontruimingsbedrijf te werk gaat bij het ontruimen van een woning en het opkopen van inboedel. Je leest alles over de mogelijkheden en keuzes die je hebt.

Belangrijkste informatie over opkopen inboedel

  • Het inkopen van de inboedel gebeurt meestal samen met een ontruiming.
  • Een inboedel opkoper bepaalt de waarde van de inboedel en verrekend dit vervolgens met de kosten van een woningontruiming.
  • Je bespaart op de kosten en hebt zelf geen werk meer aan een ontruiming.
  • Het opkopen van de inboedel begint met een oriënterend gesprek, vervolgens vindt de taxatie plaats om de waarde te bepalen en daarna is het tijd voor het ontruimen.

opkopen inboedel

Inboedel opkopen en ontruimen?

Bij een verhuizing of ontruiming blijven er vaak veel spullen achter in de oude woning, zeker wanneer je bijvoorbeeld naar een seniorenwoning verhuist. Ook is het ontruimen van een woning na overlijden van een dierbare vaak een grote klus, in een periode waarin je al veel moet regelen.

Een ontruimingsbedrijf is dan de oplossing! Deze professionals maken de gehele woning in één tot enkele dagen helemaal leeg. Naast dat zij de inboedel ontruimen, kopen ze soms de inboedel op. Dit bedrag wordt verrekend met de kosten van de ontruiming.

Hoeveel is mijn inboedel waard?

De opkoper zal eerst de inboedel taxeren, om te bepalen wat de waarde is. Hoeveel dit is, is lastig om van tevoren aan te geven. Dit is namelijk afhankelijk van de hoeveelheid spullen en de staat en kwaliteit van de meubels. Zijn er nog antieke- of designspullen bij? Dan kun je rekening houden met hogere prijzen.

Uiteraard kun je zelf ook een inschatting maken, maar met de meubel opkopers zijn altijd goede afspraken te maken. Zij hebben veel ervaring hiermee en weten wat een goede prijs is.

Inboedel opkopen: werkwijze

Hoe gaat een inkoper van inboedel voor particulieren te werk? Het opkopen van inboedel na overlijden of bij een verhuizing gaat altijd samen met een ontruiming. De boedel opkoper komt eerst bij je langs voor een oriënterend gesprek. In dat gesprek geef je aan wat er gedaan moet worden. Welke spullen wil je graag zelf houden en welke wil je laten opkopen?

De specialist maakt vervolgens een inschatting van de kosten van de ontruiming en van de opkoopprijs. Deze twee prijzen worden vervolgens met elkaar verrekend. Ga je akkoord? Dan beginnen de ontruimers aan het leeghalen van de woning.

Stap 1: Oriënterend gesprek met inboedel opkoper

De opkoper komt bij je langs voor een oriënterend gesperk. Hierbij geef je aan wat er gedaan moet worden, welke spullen je wilt houden en welke spullen je wilt laten opkopen. Het is handig dat je hier van tevoren al over nagedacht hebt.

Stap 2: Taxatie inboedel

De boedelopkoper gaat vervolgens alle spullen taxeren en bepaalt de waarde van de inboedel. Deze waarde wordt vervoglens met de kosten van de ontruiming verrekend.

Stap 3: Ontruiming

Nadat jij en de opkoper van de inboedel afspraken hebben gemaakt, wordt er een datum geprikt voor de ontruiming. De ontruimers zorgen voor een professionele ontruiming en nemen alle spullen mee.

Welke inboedel is geschikt om op te kopen?

Aan veel spullen zit vaak een emotionele waarde, maar niet alles heeft ook een geldelijke waarde. Het komt dus eigenlijk nooit voor dat de opkoper al je spullen van je overneemt.

Welke spullen laat je opkopen?

Als eerste is het belangrijk dat de spullen onbeschadigd en verkoopbaar zijn. Recent witgoed, antiek, merkartikelen en verzamelingen zijn voorbeelden van spullen die een opkoper graag van je opkoopt. De opkoper werkt vaak samen met een veilinghuis, waar de spullen vervolgens weer verkocht worden.

Wat gebeurt er met de inboedel die de specialist niet opkoopt? Die wordt vaak geschonken aan goede doelen of andere sociale instanties. Daarover lees je hieronder meer.

huis leeghalen na overlijden

Inboedel hergebruiken?

Het streven van ontruimingsbedrijven is dat er zo min mogelijk inboedel wordt weggegooid. De specialist zal altijd proberen om een geschikte plek te vinden voor spullen die niet verkoopbaar zijn.

Wat gebeurt er met spullen die niet worden opgekocht?

Ontruimingsbedrijven hebben vaak een groot netwerk van goede doelen en andere sociale instellingen. Spullen niet verkoopbaar zijn, worden zo mogelijk gedoneerd aan bijvoorbeeld het Leger des Heils of de lokale Kringloop. Zo krijgt je inboedel zoveel mogelijk een tweede leven.

Toch blijven er altijd spullen over die niet meer gebruikt kunnen worden en ook niet verkoopbaar zijn. Deze restanten worden door het ontruimingsbedrijf milieuvriendelijk en voordeling afgevoerd.

Krijg een eerlijke prijs voor je inboedel!

Vind snel een vakkundig ontruimingsbedrijf uit de buurt.

Opkopen inboedel na overlijden

Bij een overlijden zijn de erfgenamen verantwoordelijk voor het leeghalen van de woning en de daarbij horende kosten. Het ontruimen van een woning na overlijden moet vaak erg snel gebeuren, in geval van een seniorenkamer zelfs binnen enkele dagen.

Het leeghalen van de woning is vaak een arbeidsintensieve klus, die ook nog eens moet gebeuren in een tijd waarin je ook de uitvaart en veel andere zaken moet regelen. Een opkoper van inboedel na overlijden zorgt ervoor dat je je in de rouwperiode niet bezig hoeft te houden met het leegruimen van de woning.

Kies je ervoor om de inboedel na overlijden te laten opkopen? Dan brengt de opkoper de opkoopprijs in mindering van de ontruimingskosten.

Inboedel verkopen

Wanneer je inboedel wilt verkopen, heb je verschillende opties. Je kunt natuurlijk zelf de handen uit de mouwen steken en inboedel in een keer of in delen verkopen via internet. Heb je daar geen tijd voor of geen zin in? Dan zijn er andere opties waarbij je zelf niets hoeft te regelen. Hieronder lees je meer over de mogelijkheden.

Laat inboedel ophalen door de kringloop

Als je verwacht dat je spullen geen hoge geldwaarde meer hebben, is doneren aan de kringloop het overwegen waard. Je krijgt dan geen bedrag voor je inboedel, maar je hoeft ook niets af te voeren. Bovendien geef je je spullen een tweede leven.

Met de kringloop spreek je een dag af waarop zij de woning komen leegruimen. De kringloop sorteert alles en zorgt ervoor dat niet bruikbare inboedel wordt afgevoerd.

Verkopen via veiling websites

Een van de manieren om van spullen af te komen is om deze zelf via internet te verkopen. In dit geval verkoop je spullen meestal los, waardoor je de gehele inboedel niet in één keer verkoopt.

Tip! Er zijn veel websites waar je spullen kan verkopen. Denk aan Marktplaats, Speurders, 2e-hands en Facebook Marketplace. Let er wel op dat er ook veel oplichters actief zijn op deze verkoopkanalen.

Verkoop inboedel aan een ontruimingsbedrijf

De snelste manier om van inboedel af te komen is door deze door een ontruimingsbedrijf te laten opkopen. Bovendien krijg je ook nog eens een duidelijke prijs betaald naar de waarde van de spullen.

De opkoper van inboedel voor particulieren maakt de hele woning leeg en levert deze bezemschoon op. Zo hoef je zelf niets te doen en bespaar je veel tijd.

huis leeghalen na overlijden

Opkoper inboedel particulier nodig? Schakel een ontruimingsbedrijf in!

Wil je snel van spullen af na een verhuizing of overlijden, maar vind je het zonde om alles weg te gooien? Door je inboedel te laten opkopen geef je deze een tweede leven, zonder dat je zelf iets hoeft weg te brengen. Het is altijd verstandig om eerst prijzen van woningontruimers te vergelijken, alvorens je een vakman inschakelt. De onderlinge prijzen kunnen erg variëren.

Je hoeft slechts één aanvraag te doen om inzicht te krijgen in de prijzen van woningontruimingen in jouw regio. Door offertes te vergelijken weet je zeker dat je een goede prijs voor de ontruiming betaalt.

Gratis offertes vergelijken