Inboedel laten ontruimen?

Vraag gratis offertes aan en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis - vrijblijvend

Inboedel ontruimen: kosten en informatie

Moet je de inboedel binnenkort ontruimen? Besteed je inboedelontruiming uit aan een professionele ontruimer om tijd en energie te besparen. Zo kun jij je focussen op je verhuizing en is je woning toch snel klaar voor de oplevering. Op zoek naar een ontruimingsbedrijf?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je zo snel mogelijk de prijzen van de verschillende experts in jouw regio. Vergelijk de prijzen van de verschillende ontruimingsbedrijven en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs.

Op deze pagina vind je belangrijke informatie over de kosten en werkwijze van het ontruimen van de inboedel. We leggen uit wanneer het handig is om dit uit te besteden en wat de mogelijkheden zijn. Tot slot krijg je handige bespaartips!

inboedel ontruimen

Wat is een inboedelontruiming?

Een boedelruiming is onderdeel van een woningontruiming. Bij een inboedelruiming gaat het erom dat de inboedel uit huis wordt gehaald. Dit gebeurt vaak na een verhuizing, waarbij een deel van de inboedel niet is meegenomen. Verhuurders hebben ook regelmatig te maken met een boedelruiming, omdat hun huurders bijvoorbeeld met de noorderzon zijn vertrokken.

Afhankelijk van de afspraken gemaakt met het inboedelbedrijf, wordt de inboedel opgekocht, tijdelijk opgeslagen of afgevoerd naar de stort. Het huis is dan snel weer leeg en klaar voor de volgende bewoners.

Hoe gaan de ontruimers te werk?

Het leeghalen van de inboedel neemt meestal één of enkele werkdagen in beslag. Als je een ontruimingsbedrijf inschakelt voor een ontruiming van de inboedel dan vindt er eerst een inventarisatie plaats. Hierbij bespreek jij je wensen en bepalen jullie in overleg wat er met de inboedel gaat gebeuren. Daarna volgt de boedelruiming zelf en voeren de vakmannen de inboedel af.

Zo verloopt een inboedelontruiming:

 • Stap 1: inventarisatie van de inboedel
 • Stap 2: opruiming inboedel
 • Stap 3: inboedel afvoeren
 • Stap 4: eventuele extra werkzaamheden
 • Stap 5: oplevering

Inboedel ontruimen tegen de laagste prijs!

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Hoeveel kost een inboedelontruiming?

De kosten van een inboedelruiming beginnen rond de €150,- tot €350,-. Hierbij gaat het om een kleine woning of seniorenkamer. Hoe kleiner de ruimte, des te minder inboedel ontruimd moet worden. Hierdoor liggen de kosten ook een stuk lager!

Bij een gemiddelde woning met 1 tot 2 kamers betaal je rond de €150,- tot €550,- en gaat het om een eengezinswoning dan kun je rekening houden met prijzen tussen de €550,- tot €1.550,-. Wil je zeker weten wat het gaat kosten om je inboedel te ontruimen, vraag dan gratis offertes aan bij experts in jouw regio.

Inboedel opruimen prijs in 2024

Type boedelruiming Gemiddelde kosten*
Seniorenkamer €150,- tot €350,-
Woning met 1 – 2 slaapkamers €150,- tot €550,-
Eengezinswoning €550,- tot €1550,-
Woning (meer dan 3 slaapkamers) €750,- tot €1.850,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Voor exacte kosten, vergelijk gratis offertes!

inboedelontruiming

Welke factoren beïnvloeden de kosten van een inboedelontruiming?

De prijs voor het opruimen van de inboedel verschilt per situatie. Daarom is het altijd verstandig om een persoonlijke offerte op maat aan te vragen, zodat je zeker weet wat het gaat kosten. Er zijn een aantal factoren die meespelen in het bepalen van de prijs.

Die lees je hieronder: door hier rekening mee te houden, houd je zelf grip op de kosten. Benieuwd wat het kost om jouw inboedel te ontruimen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan!

1. Omvang van de inboedel

Hoe groter de inboedel, des te meer tijd de vakmannen nodig hebben om de inboedelruiming te voltooien. Bovendien hebben zij een grotere vrachtwagen en container nodig, moet de inboedel opgeslagen worden in een grotere opslagruimte of ben je meer geld kwijt aan de vuilstortkosten. Hoe groter de omvang van de inboedel, des te hoger de kosten dus.

2. Type woning en bereikbaarheid

Hoe groter je woning is, des te groter de kans dat er meer inboedel is. Bovendien heeft het type woning en de bereikbaarheid van je huis ook een grote invloed op de kosten. Dit bepaalt namelijk in grote mate hoe lang de ontruimers bezig zijn met je boedelruiming. Zo zijn de arbeidskosten een stuk hoger.

3. Extra kosten

Daarnaast heb je te maken met mogelijke extra kosten. Inboedel opslag bijvoorbeeld, als je de inboedel niet wilt meeverhuizen maar ook nog niet kwijt wil. Of kosten voor schoonmaken of repareren, wanneer je het huis direct bezemschoon wil laten opleveren.

In deze tabel vind je de gemiddelde prijzen van overige werkzaamheden. Zo kost schoonmaken gemiddeld €17,50 per uur en betaal je voor het storten van afval rond de €100,- tot €750,-.

Overige werkzaamheden Gemiddelde kosten*
Voorrijkosten €0,25 tot €0,50
Vloerbedekking verwijderen €2,50 per m²
Schoonmaakkosten €17,50 per uur
Afvalstortkosten €100,- tot €750,-

*Let op: dit zijn richtprijzen. Voor een exacte kostenindicatie, start gratis offerteaanvraag!

Welke inboedelontruimingen zijn er?

Er zijn veel verschillende momenten waarop een boedelruiming noodzakelijk is. Er zijn dus ook verschillende soorten inboedelontruimingen te onderscheiden. Denk bijvoorbeeld aan het ontruimen van de inboedel na een overlijden of het ontruimen van de inboedel van een oud winkelpand. Elke ontruiming is uniek, en daarom is het belangrijk om gratis offertes op maat aan te vragen.

Je hebt onder meer de keuze tussen deze soorten boedelruimingen:

 • De standaard boedelruiming: het leegruimen van een woning, appartement of seniorenkamer. Je bepaalt zelf wat er met de inboedel gebeurt. Het is soms mogelijk om het huis te laten ontruimen in ruil voor de inboedel. Zo ben je in één keer van alle spullen af en krijg je bovendien waar voor je geld!
 • Bedrijfsontruiming: het leegmaken van een oud bedrijfs- of kantoorpand. Dit bestaat uit het verwijderen van oude machines en apparaten én natuurlijk uit een discrete archiefvernietiging.
 • Spoedontruimingen: na een overlijden of wanneer de volgende huurders al staan te wachten, is een spoedontruiming vaak nodig. In dit geval wordt het pand al binnen één werkdag volledig leeggehaald en klaargemaakt voor de oplevering.

Besparen op de kosten van een inboedelontruiming?

Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar tot wel 40%.

Start gratis offerteaanvraag!

Inboedel zelf ontruimen of laten doen?

Je weet pas hoeveel spullen er eigenlijk in huis zijn, op het moment dat je deze wilt inpakken en afvoeren. Het leegmaken van je huis kan dus een overweldigende klus zijn. Zeker als je te maken hebt met een overlijden, gedwongen vertrek of faillissement.

Hulp van professionele ontruimers is dan heel welkom. Zij kijken naar de zakelijke kant en laten zich niet tegenhouden door emotionele reacties op oude babykleding, fotoalbums of andere erfstukken. Je hoeft je geen zorgen te maken dat er delen van de inboedel zomaar verdwijnen: niets gaat weg zonder jouw toestemming!

Wil jij het huis snel en vakkundig leeghalen en klaarmaken voor de nieuwe bewoners? Dan raden we zeker aan om vakmannen in te schakelen.

Je voordeel op een rij:

 • Je bespaart tijd, energie en vaak veel frustraties.
 • Het huis is zo snel mogelijk klaar voor de oplevering, wat geld bespaart.
 • Je krijgt persoonlijke adviezen van experts.
 • Het huis wordt volledig in de originele staat teruggekeerd, ook winkelpanden en bedrijven.

Bespaartips: zo kun je je inboedel goedkoop ontruimen

Wil jij je inboedel laten ontruimen maar wil je niet te veel geld betalen? Dat begrijpen wij maar al te goed. Daarom geven we je hieronder een paar handige bespaartips!

 • Tip 1: help zelf mee. Je bespaart de ontruimers tijd en daardoor houd je de arbeidskosten laag.
 • Tip 2: laat je inboedel opkopen. De waarde van de inboedel wordt verrekend met de kosten, waardoor je goedkoper uit bent.
 • Tip 3: voer zelf puin af. Bij veel gemeentes kan je dit gratis doen en zo bespaar je op de afvalstortkosten.
 • Tip 4: kies een lokaal ontruimingsbedrijf. De meeste ontruimers brengen voorrijkosten in rekening. Hoe kleiner de afstand tussen jouw huis en het ontruimingsbedrijf, des te lager deze voorrijkosten.
 • Tip 5: vergelijk gratis offertes. Elk ontruimingsbedrijf hanteert een eigen tarief. Door te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de totaalprijs.

boedelruiming

Inboedel laten ontruimen? Vergelijk gratis offertes!

Het ontruimen van de inboedel kost veel tijd en energie: je hebt een grote vrachtwagen nodig om de inboedel af te voeren, je hebt extra mensen nodig om te helpen met het tillen van de zware meubelen en dozen en je moet daarna nog bedenken wat er met de inboedel gebeurt, als deze niet meegaat naar de nieuwe woning. Door een boedelruiming professioneel uit te laten besteden bespaar jij jezelf deze energie!

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt hierna zo snel mogelijk de verschillende prijzen van experts bij jou in de buurt. Vergelijk het aanbod, en kies zo voor het ontruimingsbedrijf met de beste prijs! Je besparing loopt op tot wel 40% op de totaalprijs. De offerteaanvraag is gratis en helemaal zonder verplichtingen!

Gratis offertes vergelijken