Huis leeghalen: wat kost dat?

Ontvang gratis offertes en ontdek de exacte kosten!

Gratis - vrijblijvend

Huis leeghalen na overlijden kosten

Wil jij na het overlijden van een familielid een huis leeghalen en ben je benieuwd naar de kosten? De prijs varieert enorm en is helemaal afhankelijk van de situatie, de grootte van het huis en de omvang van de inboedel. Benieuwd naar de kosten?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt meerdere offertes van professionele ontruimers in jouw regio. Kies de vakman met het beste aanbod om tot 40% op de kosten te besparen.

Lees verder als je meer wilt weten over de kosten voor het ontruimen van een huis na een overlijden. Je vindt hier een indicatie van de prijzen en leest waar de kosten op gebaseerd zijn. Tot slot vind je nog handige bespaartips.

Wat kost een woningontruiming na overlijden?

De kosten voor het leeghalen van een huis ná een overlijden zijn afhankelijk van de grootte van het huis en de omvang van de inboedel. Een seniorenkamer leeghalen kost ongeveer €150,- tot €350,-. Voor het ontruimen van een grotere woning met 1 of 2 kamers betaal je gemiddeld €150,- tot €550,-.

Gaat het om een ruime eengezinswoning? Dan liggen de kosten eerder rond de €600,- tot €1.500,-. Houd er ook rekening mee dat veel ontruimingsdiensten voorrijkosten rekenen, ongeveer €0,25 tot €0,50 per kilometer. Voor het storten van afval betaal je, afhankelijk van de omvang, rond de €100,- tot €750,-. Voor een precieze prijsindicatie vergelijk je gratis offertes.

Prijzen ontruimen woning

Type woning Gemiddelde woningontruiming kosten*
Ontruimen van een senioren kamer €150,- tot €350,-
Woning met 1 tot 2 kamers €150,- tot €550,-
Eengezinswoning €600,- tot €1.500,-
Grote woning met meer dan 3 slaapkamers €750,- tot €2.000,-
Specifieke onderdelen van woningontruiming
Voorrijkosten €0,25 – €0,50 per kilometer
Vloerbedekking verwijderen €2,50,- per m²
Schoonmaakkosten €17,50 per uur
Afvalstortkosten (afhankelijk van de hoeveelheid) €100,- tot €750,-

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Exacte prijs weten? Vraag gratis offertes aan!

Besparen op de kosten van een huisontruiming?

Vind snel een goedkope ontruimer in jou regio en bespaar tot wel 40%.

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Het is belangrijk om te weten dat de kosten voor het leeghalen van een huis na een overlijden enorm variëren. Er zijn namelijk verschillende factoren die de kostprijs beïnvloeden: de grootte van de woning, de omvang van de inboedel en ook specifieke werkzaamheden die je laat uitvoeren. Wil je zeker weten wat het kost om een huis leeg te halen, start dan nu je gratis offerteaanvraag!

1. Grootte van de woning

De grootte van de woning speelt een grote rol in het bepalen van de prijs. Over het algemeen geldt: hoe groter de woning, hoe meer meubels en spullen de vakmannen moeten ontruimen. Het ontruimen van een seniorenkamer waar vaak maar een paar meubelstukken in staan kost slechts €150,- tot €350,-. Maar gaat het om een grote woning met meer dan drie slaapkamers, dan variëren de kosten rond de €750,- tot €2.000,-.

huis leeghalen na overlijden kosten

2. Omvang van de inboedel

Misschien belangrijker is de omvang van de inboedel die na een overlijden moet worden ontruimd. Als het gaat om een woning waarvan de bewoner heel georganiseerd was en heel minimalistisch leefde, dan is het huis sneller ontruimd dan bij iemand die in zijn of haar leven allemaal kaarten, boeken en oude meubelstukken op zolder heeft bewaard. Ook dit heeft invloed op de prijs.

De waarde van de inboedel speelt ook een rol: je kunt meubelstukken en waardevolle kunst laten opkopen door het ontruimingsbedrijf. Hierdoor dalen de kosten voor het leeghalen van het huis.

3. Bereikbaarheid

Hoe complexer de situatie des te hoger de kosten. Zo is het leeghalen van een klein huis zonder trappen veel goedkoper dan het ontruimen van een appartement op de 5e verdieping zonder lift. Allereerst omdat het leeghalen van het huis zo langer duurt, maar ook omdat je geld uitgeeft aan extra middelen, zoals een goederenlift of extra mankracht.

Moet je na het overlijden van een familielid een huis midden in een druk stadscentrum leeghalen? Houd er dan rekening mee dat je waarschijnlijk ook kosten maakt voor het aanvragen van een parkeervergunning, waardoor de kosten nog hoger oplopen.

4. Werkzaamheden

Naast het daadwerkelijke leeghalen van het huis, kun je er ook voor kiezen om extra werkzaamheden uit te laten voeren. Denk bijvoorbeeld aan het afvoeren van puin, en lichte schoonmaak- of herstelwerkzaamheden. Zo maken de ontruimers het huis na het leeghalen helemaal klaar voor de oplevering. Je kunt er zelfs voor kiezen om het huis op te laten leveren door de vakmannen. Zo hoef je niet helemaal naar de verhuurder te rijden om alleen een sleutel in te leveren.

Schoonmaken kost ongeveer €17,50 per uur en voor het verwijderen van vloerbedekking betaal je gemiddeld €2,50 per m².

5. Spoed of niet

Als het gaat om een spoedklus, dan liggen de kosten vaak hoger. Na een overlijden moet je een seniorenkamer bijvoorbeeld snel opleveren: vaak al binnen zes dagen. Dat is heel snel, zeker als jij nog bezig bent met het plannen van een uitvaart. Het is heel begrijpelijk als je dan nog niet zit te wachten op het leeghalen van het huis van je opa, oma of ouder. In dat geval kun je een ontruimingsdienst inschakelen voor een spoedontruiming.

Hoe kan ik besparen op een huisontruiming?

Zo bespaar jij op de kosten van de huisontruiming na een overlijden:

  • Help mee: misschien heb je de tijd en energie om zelf al een deel van de inboedel door te nemen. Door oude papieren, fotoalbums en andere verzamelingen weg te halen hoeven de ontruimers minder werk uit te voeren.
  • Laat de inboedel opkopen: waardevolle spullen waar je zelf niks mee wilt doen kun je laten opkopen. Dit bedrag wordt in mindering gebracht op de kosten voor het leeghalen van het huis na het overlijden van je geliefde.
  • Vergelijk de prijzen van meerdere ontruimingsbedrijven: kies het bedrijf met het beste aanbod om tot wel 40% op de kosten te besparen.

woning ontruimen na overlijden kosten

Huis laten leeghalen? Vergelijk gratis offertes!

Is een familielid overleden en wil jij het huis professioneel laten leeghalen? Schakel dan de hulp van een ontruimingsbedrijf in. Het huis is snel, discreet en respectvol ontruimd: jij bepaalt zelf wat er met de inboedel gebeurt.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Kies de vakman met het beste aanbod. Zo kies je gemakkelijk voor de specialist met het beste aanbod en bespaar je tot wel 40% op de totaalprijs. Deze offerteaanvraag is bovendien gratis en helemaal vrijblijvend, dus je zit echt nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken