Huis laten schoonmaken na overlijden of lijkvinding?

Vraag gratis offertes aan en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis - vrijblijvend


Schoonmaak na een overlijden of lijkvinding

In grote steden zoals Amsterdam wordt er elke twee dagen een lichaam gevonden van iemand die al 24 uur of langer overleden is. Na een overlijden begint een lichaam zich al na zo’n 15 minuten te ontbinden. Hoe langer een overlijden ongemerkt blijft, des te erger de bacteriën, insecten en vervelende geuren in de woning.

Om die reden raden we altijd aan om een huis na een dergelijk overlijden schoon te laten maken door gespecialiseerde schoonmakers. Niet alleen omdat een schoonmaak na een lijkvinding specialistisch werk is, ook omdat het mentaal heel veel gevolgen heeft voor familieleden of andere betrokkenen.

Schoonmaken na overlijden

Wie is verantwoordelijk voor de schoonmaak?

Na het overlijden is de directe familie in principe verantwoordelijk voor de schoonmaak. Als deze er niet is dan zal de gemeente een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf inschakelen.

Kun je zelf gaan opruimen na een lijkvinding?

Dit zouden we iedereen afraden. Het schoonmaken of het Huis leeghalen na overlijden van iemand waarbij het lichaam niet direct is opgemerkt is intens zwaar en emotioneel. Iedereen verdient het om hun geliefde te herinneren zoals ze waren, niet zoals ze zijn na hun overlijden. Daarnaast zijn er ook praktische bezwaren, zoals de kans op gezondheidsrisico’s.

Zelf schoonmaken na een overlijden: wat zijn de gevolgen en risico’s?

Een menselijk lichaam gaat al snel na overlijden over tot ontbinding. Dit is normaal en gebeurt bij iedereen: maar wanneer een overlijden onopgemerkt gaat, kan dat zorgen voor nare gevolgen aan de woning. Zo komen er al snel insecten op het lichaam af en ontstaan er zijn er diep doordringende vlekken op en rondom de plek waar het lichaam gevonden is. Zonder de juiste materialen en kennis kan het schoonmaken leiden tot onder andere:

  • Hepatitis A, B, C, D, E en G
  • HIV
  • HTLV-I
  • MRSA
  • Mentale klachten

Vooral de psychische klachten willen we je besparen: laat een woning na een overlijden daarom altijd schoonmaken en opruimen door experts.

Woning laten schoonmaken na een overlijden?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Hoe gaat het schoonmaken na een overlijden in z’n werk?

Het schoonmaken van een huis na een overlijden kun je in drie stappen omschrijven.

  • Stap 1: de eerste stap is het maken van een plan van aanpak. Het doel is de woning weer terug te brengen naar een veilige en normale omgeving, zodat familieleden en vrienden hier weer langs kunnen komen voor het uitzoeken van de spullen bijvoorbeeld, of om samen te rouwen. Medisch afval wordt direct verwijderd en oppervlakkige vlekken worden verwijderd.
  • Stap 2: nu lijkt de kamer schoon, maar is dat nog niet. De woning zit namelijk nog vol bacteriën. De schoonmaaktechnici hebben hier ruime ervaring mee en ontsmetten de hele woning.
  • Stap 3: in deze derde en laatste stap desinfecteren de experts de hele woning. Daarnaast zorgen ze er ook voor dat de woning ontgeurd wordt: dit houdt in dat alle nare luchtjes en geurtjes verdwijnen. Hierna is de woning weer zoals hij was voor het overlijden en kan iedereen weer rustig naar binnen lopen.

Schoonmaken na een overlijden of lijkvinding

Huis laten schoonmaken na een overlijden? Vergelijk gratis offertes!

Bescherm jezelf en laat een woning na een overlijden altijd schoonmaken door experts. Je voorkomt hiermee lichamelijke en psychische klachten en geeft jou de kans om op eigen tempo het rouwproces door te gaan. Ben je op zoek naar hulp?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt hierna zo snel mogelijk de verschillende prijzen van experts bij jou in de buurt. Vergelijk het aanbod, en kies zo voor het schoonmaakbedrijf met de beste prijs! Je besparing loopt op tot wel 40% op de totaalprijs. De offerteaanvraag is gratis en helemaal zonder verplichtingen!

Gratis schoonmaak offertes vergelijken!