Appartement laten ontruimen?

Vraag gratis offertes aan en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis - vrijblijvend


Appartement ontruimen

Een appartement ontruimen is vaak lastiger dan andere ontruimingen. Het brengt een extra uitdaging met zich mee: een appartement bevindt zich vaak in een appartementencomplex. In het meest gunstige geval bevindt het appartement zich op de begane grond, maar vaak is dit niet zo. Dat maakt de ontruiming een lastige klus. Een ontruimingsbedrijf beschikt over de juiste kennis, ervaring en materialen om het leegruimen van het appartement zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Wil je meer weten? Op deze pagina lees je alles over de kosten van een appartement ontruimen, de factoren die de prijs beïnvloeden en de werkwijze.

Een appartement ontruimen: alle informatie op een rij

  • Een appartement ontruimen kost gemiddeld tussen de €150,- en €1.000,-.
  • De prijs is onder andere afhankelijk van de omvang van de inboedel en de bereikbaarheid van het appartement.
  • De werkwijze bij het leegruimen van een appartement verschilt niet veel ten opzichte van een reguliere ontruiming. Het brengt wel een extra uitdaging met zich mee: een verhuislift is onmisbaar.
  • Het is het beste om de ontruiming van het appartement uit te besteden aan een ontruimingsbedrijf, omdat zij beschikken over de juiste kennis, ervaring en materialen.

Wat kost een appartement ontruimen?

Het ontruimen van een appartement op de begane grond kost gemiddeld €150,- tot €550,-. Bevindt het appartement zich op een verdieping? Dan is de ontruiming duurder: je betaalt gemiddeld tussen de €350,- en €1.000,-.

De extra kosten komen voort uit het huren van een ladderlift. Wanneer er in het appartementencomplex geen lift aanwezig is, is een ladderlift echt onmisbaar. Deze is tegelijkertijd ook handig om spullen mee te verplaatsen die niet in de lift passen. Voor een verhuislift met bediener betaal je gemiddeld €65,- per uur.

Wanneer het appartement in een stadscentrum staat, moet je vaak een parkeervergunning voor het ontruimingsbedrijf regelen. Gemiddeld kost dit €20,- tot €50,-.

Op zoek naar een ontruimingsbedrijf? Vraag dan gratis offertes aan en vind een ontruimingsbedrijf uit de buurt!

Leegruimen appartement kosten 2024

Soort appartement Gemiddelde prijs*
Appartement begane grond €150,- tot €550,-
Appartement verdieping €350,- tot €1.000,-
Verhuislift en bediener €65,- per uur
Parkeervergunning €20,- tot €50,-
Spoedtoeslag €20,- tot €100,- per uur extra
Extra diensten
–          Schoonmaak- en herstelwerkzaamheden
–          Verwijderen van de vloer

€20,- per uur
€2,50 per m2
Afvalstort €150,- tot €750,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen.

Besparen op de kosten van een appartement ontruimen?

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar tot wel 40%!

Gratis offertes vergelijken

Factoren die de prijs beïnvloeden

De kosten voor het ontruimen van een appartement zijn afhankelijk van verschillende factoren:

  • Bereikbaarheid: de bereikbaarheid van het appartement is ook een belangrijke factor. Bevindt het appartement zich op de begane grond, of op een verdieping? Is het midden in een stadcentrum of niet? Dit brengt extra kosten voor een verhuislift of parkeervergunning met zich mee.
  • Omvang van de inboedel: de hoeveelheid inboedel bepaald de tijd die het ontruimingsbedrijf nodig heeft om het appartement leeg te ruimen, de grote van de vrachtwagen en de afvalstort kosten.
  • Spoed of niet: soms komt het voor dat het appartement met spoed moet worden leeggeruimd. Houd dan rekening met een spoedtoeslag van €20,- tot €100,- per uur extra.
  • Extra diensten: een ontruimingsbedrijf biedt vele extra diensten zoals schoonmaak- en herstelwerkzaamheden. Ga je dit zelf doen of ook uitbesteden? Voor schoonmaak- en herstelwerkzaamheden betaal je gemiddeld €20,- per uur. Beslis ook of je de oplevering bij de verhuurder zelf wilt doen of niet.

ontruiming appartement

Werkwijze ontruiming appartement

De werkwijze van de ontruiming van een appartement verschilt niet heel veel met een reguliere ontruiming.

1. Kennismaking en inventarisatie

Het ontruimingsbedrijf spreekt met je af voor een kennismaking en inventarisatie. Tijdens dit gesprek geef jij je wensen aan en bekijken de ontruimers de omvang van de inboedel en bepalen ze de benodigde materialen. Op basis hiervan wordt er een planning gemaakt.

2. Appartement leegruimen

Op de afgesproken dag komt het ontruimingsbedrijf om het appartement leeg te ruimen. Afhankelijk van de situatie, worden grote, zware spullen met de verhuislift naar beneden vervoerd. Overige spullen worden met de lift naar beneden gebracht. Het appartement wordt gestructureerd en met zorg leeggeruimd.

3. Extra werkzaamheden

Zodra het appartement leeg is, is het tijd voor het uitvoeren van de extra diensten. Heb je hiervoor gekozen? Afhankelijk van je keuze wordt de vloer verwijderd, gaten in de muren gedicht en de muren en plafonds geverfd. Tot slot wordt de woning bezemschoon gemaakt.

4. Oplevering

De ontruiming van het appartement is meestal binnen één werkdag voltooid. Afhankelijk van je persoonlijke keuze wordt het appartement aan jou of de verhuurder opgeleverd.

Appartement zelf ontruimen of laten doen?

Heb jij een appartement wat ontruimd moet worden? Dan kun je ervoor kiezen om het zelf te doen of om een ontruimingsbedrijf in te schakelen. Een ontruimingsbedrijf heeft vele voordelen. Zo beschikken ze over de juiste kennis, ervaring en materialen om de ontruiming zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen. Zeker bij het leegruimen van een appartement is dit prettig: je hebt namelijk vaak te maken met extra uitdagingen zoals de bereikbaarheid.

Daarnaast is een ontruiming een fysiek zware gebeurtenis. Soms is het zelfs zo dat je emotioneel betrokken bent. Een ontruimingsbedrijf neemt je veel werk uit handen, waardoor jij jezelf veel tijd en energie bespaard. Toch behoudt je te allen tijde zelf de controle over wat er gebeurd.

appartement leegruimen

Ontruimingsbedrijf inschakelen? Gratis offertes vergelijken!

Een ontruiming van een appartement is een fysiek zware klus, waarbij je ook emotioneel betrokken kunt zijn. Het is daarom vaak fijner om een ontruimingsbedrijf in te schakelen. Ben je op zoek naar een geschikt ontruimingsbedrijf?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je gratis en vrijblijvend offertes van ontruimingsbedrijven bij jou in de buurt. Zo kies zelf eenvoudig het bedrijf met het beste aanbod. Wist je dat je hiermee tot wel 40% op de totaalkosten kun besparen? Je aanvraag is geheel vrijblijvend.

Gratis offertes vergelijken