Tuin laten ontruimen?

Vraag gratis offertes aan en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis - vrijblijvend


Tuin ontruimen

Is je tuin verwaarloosd en moet je deze netjes opleveren aan de verhuurder? Of ben je van plan je tuin op te knappen, maar staat je huidige tuin vol woekerende planten? Laat je tuin dan ontruimen door een ontruimingsbedrijf!

Op deze pagina lees je alles over het laten leeghalen van je tuin. Je vindt informatie over de kosten, de werkwijze en de werkzaamheden die de ontruimers voor je uitvoeren.

Tuin ontruimen: de belangrijkste informatie op een rij

 • Het ontruimen van een tuin wordt vaak gedaan voor de oplevering van een huurhuis, na het overlijden van een dierbare of in een zwaar verwaarloosde tuin die opnieuw aangelegd gaat worden.
 • Gemiddeld kost een tuin ontruimen tussen de €10,- tot €12,- per m². De gemiddelde prijs voor het laten leeghalen en egaliseren van de tuin is €11,- tot €15,- per m².
 • Bij het inschakelen van een ontruimingsbedrijf bepaal je zelf welke werkzaamheden zij voor je gaan uitvoeren. Zo behoudt je te allen tijde zelf de controle.
 • Na het ontruimen van de tuin, laat je het afval afvoeren door het ontruimingsbedrijf of je kiest ervoor om dit zelf te doen.

Wanneer je tuin leegruimen?

Het ontruimen van een tuin komt in de volgende situaties voor:

 • Woon je in een huurhuis? Dan moet je de tuin in nette staat achterlaten wanneer je gaat verhuizen. Dat betekend dat al het onkruid en woekerende planten moeten worden verwijderd.
 • Wil je een nieuwe tuin? Wanneer je de tuin gaat renoveren is het ook handig om vooraf de tuin helemaal leeg te laten ruimen, zodat je met een schone lei begint.
 • Heb jij een woning verhuurt? Hebben de huurders er niet alleen een zooitje van gemaakt, maar zijn ze ook nog eens met de noorderzon vertrokken? Dan helpt het ontruimingsbedrijf je graag met het ontruimen van de tuin.
 • Is er sprake van een bijzondere situatie zoals het overlijden van een dierbare of een bekende met verzamelwoede? Ook dan is het leegruimen van de tuin noodzakelijk.

tuin ontruimen

Wat kost een tuin ontruimen?

De prijs is afhankelijk van de grootte van je tuin, de werkzaamheden die je laat uitvoeren en de afvoerkosten. De gemiddelde totaalprijs ligt tussen de €600,- en €2.000,-. Het ontruimen van een tuin kost gemiddeld €10,- tot €12,- per m².

Na afloop van het verwijderen van de tuin kan het nodig zijn om de tuin deels te laten uitgraven. Gemiddeld kost dit tussen de €10,- en €20,- per m²., afhankelijk van de diepte. Het egaliseren van de tuin kost gemiddeld €1,- tot €3,- per m².

Tot slot moet al het tuinafval ook afgevoerd worden. Dit doet het ontruimingsbedrijf voor je. Houd rekening met gemiddelde kosten tussen de €150,- en €750,-.

Ben je benieuwd wat het laten leeghalen van jouw tuin precies gaat kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Tuin leeghalen kosten 2024

Werkzaamheden Gemiddelde kosten*
Tuin laten leeghalen €10,- tot €12,- per m²
Boom of (grote) struik verwijderen €400,- per stuk
Vijver verwijderen €50,- per uur
Tuin uitgraven en ophogen €10,- tot €20,- per m²
Tuin egaliseren €1,- tot €3,- per m²
Afvoeren van tuinafval €150,- tot €750,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar tot wel 40%!

Ontruimen van een tuin bij eengezinswoning

De gemiddelde oppervlakte van een tuin bij een eengezinswoning is 150 m². De tuin moet niet alleen worden leeggehaald, maar ook geëgaliseerd. Houd rekening met een totaalprijs van €1.950,-.

Tuin laten leeghalen: wat doet het ontruimingsbedrijf?

Het leeghalen van een tuin is geen eenvoudige klus. Naast dat het fysiek zwaar is, ben je soms ook emotioneel betrokken bij de kwestie. Bijvoorbeeld wanneer de woning van een dierbare is.

Daarom kiezen veel mensen ervoor om een ontruimingsbedrijf in te schakelen. Deze nemen je veel werk en zorgen uit handen. Je bepaald zelf welke werkzaamheden de ontruimers uitvoeren.

De werkwijze van het laten leeghalen van de tuin is als volgt:

 1. Afval verwijderen: de eerste stap is het verwijderen van afval uit de tuin. Denk hierbij aan niet meer bruikbare tuinmeubels en spullen die bijvoorbeeld door hoarding verzameld zijn.
 2. Bomen en beplanting verwijderen: vervolgens beginnen de ontruimers met het verwijderen van de beplanting. Zo ontstaat er al vrij snel ruimte.
 3. Bestrating verwijderen: dan is het tijd voor het verwijderen van de oude bestrating. Dit is één van de zwaarste klussen.
 4. Tuinmeubels verwijderen: wanneer er toch veel afval moet worden afgevoerd, is dit ook het moment om tuinmeubilair wat niet meer bruikbaar is ook direct te laten afvoeren.
 5. Schutting of omheining verwijderen: tot slot wordt ook de omheining door de ontruimers verwijderd. Dit gebeurt in de laatste fase.

Zodra alles uit de tuin is verwijderd, is het tijd om de tuin netjes te maken. In de meeste gevallen kiezen mensen ervoor om de tuin te laten leeghalen en egaliseren. Wanneer dit niet mogelijk is zal de tuin eerst moeten worden uitgegraven of ophoogt, om tot slot te egaliseren.

Wat gebeurt er met het tuinafval?

Met het tuinafval kun je kiezen uit de volgende opties:

 1. Je laat de tuin ontruimen en het afval afvoeren door het ontruimingsbedrijf;
 2. Je kiest ervoor om zelf het tuinafval af te voeren.

Welke optie het beste is, hangt af van je eigen wensen en budget.

tuin leegruimen

Tuin laten ontruimen? Gratis offertes vergelijken!

Het leeghalen van een tuin is een fysiek zware klus, die veel tijd kost. Kies daarom voor een ontruimingsbedrijf; zij nemen je veel werk uit handen en zorgen ervoor dat je tuin klaar is voor oplevering. Ontruimingsbedrijf inschakelen?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je maximaal 5 offertes van ontruimingsbedrijven bij jou uit de buurt. Vergelijk, kies en bespaar tot wel 40% op de kosten. Je aanvraag is geheel vrijblijvend: je zit dus nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken