Vervuilde woning laten schoonmaken?

Vraag gratis offertes aan en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis - vrijblijvend

Vervuilde woning schoonmaken

We zien het allemaal op tv voorbij komen, maar staan er bijna niet bij stil dat het werkelijk gebeurt: door hoarding situaties, psychische problemen of gewoon door lichamelijke problemen komt het soms voor dat een huis ernstig vervuild raakt. Afval puilt op, de was stapelt zich op in de hoek en die kattenbak is eigenlijk ook al veel te lang niet meer verschoond.

Ben jij dit of ken je zo iemand die hulp nodig heeft? Je bent zeker niet de enige. De hele situatie is waarschijnlijk enorm overweldigend. Weet je niet meer waar je moet beginnen? Dan is het altijd verstandig om hier professionele hulp bij in te schakelen.

Op deze pagina lees je waarom die hulp zo belangrijk is én hoe het proces van het opruimen eruitziet.

Schoonmaken na overlijden

Waarom hulp inschakelen bij het schoonmaken van een vervuilde woning?

Hoe heeft het zover kunnen komen: iets dat iedereen zich afvraagt bij een sterk vervuilde woning. In veel situaties heeft het te maken met psychische of fysieke problemen. Dat maakt het juist zo belangrijk dat er professionele hulp wordt ingeschakeld: het leeghalen en opruimen van de woning zorgt ervoor dat zij zich niet meer hoeven te schamen voor hun huis en een nieuwe start kunnen maken.

Daar komt bij dat het schoonmaken en ontruimen van een zwaar vervuilde woning geen eenvoudige taak is. Er zijn nare geuren, vaak chemisch afval en de kamers zitten helemaal onder het vuil. Naast het opruimen van de woning moet er ook grondig schoongemaakt worden.

Vervuilde woning laten schoonmaken?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Wat is de werkwijze bij het schoonmaken van een zwaar vervuilde woning?

Het schoonmaken van een zwaar vervuilde woning gaat eigenlijk in 3 belangrijke stappen:

  • Stap 1: leegruimen. Eerst is het tijd om het huis leeg te halen, er vindt een huisontruiming plaats. Meubels die nog intact zijn blijven natuurlijk gewoon staan, hetzelfde geldt voor witgoedapparatuur dat nog schoongemaakt kan worden. Alles wordt zoveel mogelijk afgevoerd zodat de bewoner hier niet mee blijft zitten.
  • Stap 2: Schoonmaken. Nu is het tijd om schoon te maken. Hierbij werken de schoonmaaktechnici in zones, de belangrijkste zones zijn de keuken, de badkamer en het toilet. Dit wordt grondig schoongemaakt, ontvet en afgenomen. Eventueel wordt dus ook de binnenzijde van de koelkast, oven, magnetron of wasmachine schoongemaakt zodat deze gewoon weer bruikbaar is.
  • Stap 3: desinfecteren en ontgeuren. De derde en laatste stap is het desinfecteren van het huis. Ook zorgen de experts ervoor dat de woning professioneel ontgeurd wordt. Alle nare geurtjes verdwijnen en hierdoor is het weer prettig wonen.

vervuilde woning schoonmaken

Hulp nodig? Vergelijk gratis offertes!

Het schoonmaken van een vervuilde woning is niet zomaar iets dat je alleen doet. Na het schoonmaken van de woning kan er weer een nieuwe start worden gemaakt. Wil jij jouw vervuilde woning laten schoonmaken? Of ken je iemand die wel een handje kan gebruiken?

Start dan nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt hierna meerdere offertes van experts in jouw regio. Kies zelf voor het bedrijf met het beste aanbod, om tot wel 40% op de kosten te besparen. En het mooiste? De offerteservice is gratis en verder helemaal vrijblijvend: je zit nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken!