Zolder laten ontruimen?

Vraag gratis offertes aan en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis - vrijblijvend


Zolder ontruimen

Een zolder is in veel huizen een opslagruimte. Voor je er erg in hebt, wordt de zolder onoverzichtelijk en staan er dozen met spullen die je eigenlijk al jaren niet meer hebt geopend. De zolder leeghalen is een hele klus die je waarschijnlijk steeds voor je uit schuift. Weet je niet meer waar je moet beginnen? Dan is het slim om de zolder te laten ontruimen door een professioneel bedrijf!

Zij helpen je met het weggooien van spullen die je niet meer gebruikt en het herontdekken van spullen waarvan je eigenlijk al vergeten was dat je zet had. Ben jij of ken jij iemand die baat heeft bij een zolderontruiming? Lees dan verder. We gaan dieper in op de kosten en de werkwijze én laten zien wat je met je zolder kan nadat deze is leeggehaald!

Zolder ontruimen: de belangrijkste info op een rij

 • De kosten voor een zolderontruiming zijn gemiddeld €200,- tot €700,-.
 • Het ontruimen van de zolder gebeurt in drie belangrijkste stappen: een inventarisatie, het ontruimen van de zolder en de afronding hiervan.
 • Een zolderontruiming neemt gemiddeld 1-2 dagen in beslag.
 • Zolder ontruimd? Je kan de ruimte nu goed gebruiken voor een extra slaap- of werkkamer, of zelfs gebruiken als washok!

zolder ontruimen

Wat kost een zolder ontruimen?

Je betaalt voor het ontruimen van je zolder gemiddeld €200,- tot €700,-. De prijs kan sterk variëren, omdat dit echt afhangt van de omvang van de spullen op zolder. Heb je een grote zolder en staat deze tot de nok vol met spullen, houd dan rekening met hogere kosten voor de woningontruiming.

De prijs is als volgt opgebouwd: je betaalt de ontruimer €20,- per uur voor het ontruimen van de zolder. Laat je ook vloerbedekking verwijderen, dan kost dit gemiddeld €2,50 per m² en de afvalstortkosten liggen, afhankelijk per gemeente, tussen de €150,- tot €750,-.

Zolder ontruimen: kosten 2024

Soort ontruiming service Gemiddelde kosten
Gemiddelde zolder opruimen € 200,- tot € 700,-
Vakman inschakelen € 20,- per uur
Vloerbedekking verwijderen € 2,50 per m²
Afvalstortkosten € 150,- tot € 750,-
Voorrijkosten € 0,25 tot € 0,50 per km

Besparen op de zolderontruiming?

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar tot 40%!
Gratis offertes vergelijken!


Ontruiming zolder: de werkwijze

Hoe gaan de ontruimers te werk bij het ontruimen van de zolder? Hieronder hebben we het stappenplan in grote lijnen op een rijtje gezet. Uiteraard wordt de werkwijze bepaald per situatie en kan het dus zijn dat de zolderontruiming er bij jou in huis iets anders uitziet.

 • Stap 1: inventarisatie. De vakmannen bekijken de zolder en schatten de hoeveelheid spullen in. Aan de hand hiervan maken ze eventueel een offerte op maat en organiseren ze de huisontruiming. Zo weet je direct wanneer jouw zolder klaar is!
 • Stap 2: de zolder ontruimen. Nu volgt het leeghalen van de zolder. Zeker in hoarding situaties gaat het vaak om heel veel puin dus de ontruimers zetten een container bij je huis. Alles op zolder wordt gesorteerd in drie categorieën: puin, hergebruik, en behouden.
 • Stap 3: eventuele reparaties en herstelwerkzaamheden. Denk hierbij aan het verwijderen van vloerbedekking of het dichten van gaten in de muur. Wil je een opgetrokken wand slopen? Ook dat wordt uiteraard gewoon voor je gedaan. Het is zélfs mogelijk om de muren in één kleur te laten schilderen zodat je dit later alleen nog hoeft af te werken.
 • Stap 4: de afronding. De vakman van het ontruimingsbedrijf loopt met jou nog een rondje door de zolder en bespreekt of deze naar wens is opgeleverd. Daarna kun jij gaan genieten van je lege zolder.

Hoelang duurt een zolderontruiming?

De gemiddelde zolderontruiming neemt 1 of 2 dagen in beslag. Natuurlijk hangt dit helemaal af van de situatie en de hoeveelheid spullen in huis. Gaat het puur en alleen om het leeghalen van de zolder dan is dit vaak al in 1 dag klaar. Is de zolder flink verwaarloosd en ligt er ook vuil dat opgeruimd en verwijderd moet worden, houd dan rekening met minimaal 1 extra werkdag.

Zolder laten ontruimen: 5 nieuwe bestemmingen voor je zolder!

Wanneer je zolder eindelijk leeg is, houd je zeeën van ruimte over! Ruimte die je heel makkelijk voor iets anders kunt inzetten. Hieronder zetten we 5 nieuwe bestemmingen voor je zolder op een rij.

 1. Een slaapkamer: een zolder is een ideale ruimte voor een slaapkamer. Misschien wil één van je kinderen een grotere kamer of kun je zelf op zolder slapen. Eventueel in combinatie met een dakkapel voor een nog grotere ruimte!
 2. Studeerkamer: naast slapen is de zolder ook bij uitstek geschikt om te gebruiken als werkkamer. Er is voldoende ruimte voor een ruim bureau en eventueel wat boekenkasten.
 3. Meerdere kamers: bij een grote zolder is het mogelijk om tussenwandjes op te trekken. Hierdoor ontstaan er een aantal kleinere kamers die je voor verschillende doeleinden kunt inzetten.
 4. Washok: in veel huizen staan de wasmachine en droger op zolder. Nu je zolder ontruimd is heb je eindelijk ruimte om de was op te hangen, te strijken en op te vouwen. Ook kun je een mooie voorraadkast neerzetten met alle waspoeders, wasverzachters en andere vlekkenverwijderaars
 5. Mancave: een mancave (of womencave!) is de ultieme ruimte om tot rust te komen. Hier kun je gamen, films kijken, sporten of nog andere hobby’s uitvoeren.

Zolder laten ontruimen? Gratis offerte!

Weet je niet waar je moet beginnen met het ontruimen van je zolder en weet je zeker dat er heel veel staat dat direct weg kan? Laat je zolder professioneel ontruimen door de experts van een ontruimingsbedrijf. Zij helpen je stap voor stap weer tot een overzichtelijke zolder, zodat je ook weer helder kan nadenken!

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je krijgt zo snel mogelijk meerdere offertes toegestuurd: gratis en zonder verdere verplichtingen. Kies helemaal vrijblijvend de ontruimer met het beste aanbod en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Gratis offertes ontvangen