Garage laten ontruimen?

Vraag gratis offertes aan en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis - vrijblijvend


Garage ontruimen

Is jouw garage veranderd in een opslaghok van oude spullen? Laat dan je garage ontruimen door vaklui. De garage is binnen een dag leeg en klaar voor z’n volgende gebruik. Het voordeel van uitbesteden? Je blijft zelf niet hangen in het ophalen van herinneringen of vasthouden aan oude spullen!

Op deze pagina lees je meer over het ontruimen van de garage. Zo gaan we kort in op de kosten en leggen we uit hoe deze is opgebouwd. Ook vind je handige informatie over het proces en de belangrijkste voordelen van uitbesteden!

Garage ontruimen: de belangrijkste info op een rij

  • Het ontruimen van de garage kost ongeveer €200,- tot €700,-.
  • Een garage ontruimen houdt in dat professionele ontruimers de garage helemaal leeghalen en de spullen voor je afvoeren.
  • De ontruiming wordt in drie stappen uitgevoerd: een inventarisatie, het ontruimen van de garage en de oplevering.
  • Een lege garage biedt veel mogelijkheden, bouw hier een eigen klushok, mancave of parkeer eindelijk je auto in de garage!

Wat kost het ontruimen van de garage?

Het leeghalen van de garage kost gemiddeld €200,- tot €700,-. Hierbij gaan we uit van een standaard garage met een oppervlak van ongeveer 18 m². Laat je niet je garage, maar een berging ontruimen dan liggen de kosten over het algemeen een stukje lager omdat een berging of een kleine schuur een kleiner oppervlak heeft.

De kosten van de woningontruiming worden als volgt opgebouwd: ongeveer €20,- per uur gaat naar het inhuren van de vakman. De voorrijkosten verschillen per bedrijf, maar liggen gemiddeld rond de €0,25 tot €0,50 per kilometer. Daarnaast kun je het afval direct laten afvoeren, daar gaat nog eens €150,- tot €750,- naartoe. Dit hangt helemaal af van de hoeveelheid afval!

Garage ontruimen: kosten 2024

Soort huisontruiming service Gemiddelde kosten
Gemiddelde prijs garage opruimen € 200,- tot € 700,-
Vakman inschakelen € 20,- per uur
Afvalstortkosten € 150,- tot € 750,-
Voorrijkosten € 0,25 tot € 0,50 per km

Welke factoren beinvloeden de kosten?

De kosten voor het leeghalen van de schuur zijn afhankelijk van:

  • De exacte werkzaamheden: laat je ook reparatie of schoonmaakwerkzaamheden uitvoeren dan lopen de kosten hoger op.
  • De hoeveelheid spullen in de garage: bij het ontruimen van de garagebox betaal je aan de hand van de inboedel. Hoe meer spullen om te verwijderen, des te hoger de kosten.
  • Het uurtarief: elke ontruimer hanteert een eigen uurtarief, waardoor de kosten kunnen verschillen per ontruimingsbedrijf.
  • Garage, schuur of berging leeghalen: bij het ontruimen van de schuur speelt ook de omvang een grote rol. Over het algemeen geldt: hoe groter de ruimte, des te meer spullen hier staan.
  • 5. Puin afvoeren: je kan afval direct laten afvoeren zodat je nergens mee blijft zitten. Uiteraard betaal je daar wel afvoerkosten voor.

Garage leeghalen: hoe doe je dat?

Heb je besloten om je garagebox te ontruimen? Als je hiervoor een ontruimingsbedrijf inschakelt dan gaan zij als volgt te werk.

Stap 1: voorbereidingen
Je overlegt samen over de planning en werkwijze. Ook bepalen jullie samen wat er met de spullen gaat gebeuren. Wil je bijvoorbeeld oud metaal achterhouden om te kunnen verkopen of weet je niet zeker welke waardevolle spullen in de dozen zitten? Dan kun je altijd afspreken om bepaalde items eerst apart te houden. Ook wordt afgesproken wanneer de werkzaamheden plaatsvinden en wanneer ze afgerond zijn.

Stap 2: garagebox leeghalen
De tweede stap is het leeghalen van de garagebox. Dit neemt ongeveer een dag in beslag, tenzij de schuur écht nokvol staat met spullen. De vakmannen brengen een container mee om te vullen, zodat puin direct weg kan en niet meer in de weg ligt. Alles van financiële of emotionele waarde sorteren zij, zodat je hier zelf nog eens doorheen kan.

Stap 3: eindcontrole
De garage is ontruimd! Nu is het tijd om samen de eindcontrole te doen. Wat zijn de ontruimers tegengekomen en welke bespaarde spullen mogen alsnog naar de kringloop of naar de vuilstort? Na de laatste controle is de garage helemaal leeg en eventueel klaar voor de oplevering.

Waarom garage laten ontruimen?

Voor veel mensen is de garage een plek om alle oude spullen te plaatsen. Voor je het weet heb je een verzameling van dozen en spullen en is het overzicht zoek. Wanneer alles te veel opstapelt is het moeilijk om nog te beginnen met opruimen of ontruimen. Wanneer je de garage moet opleveren of wilt verkopen, is het belangrijk dat deze helemaal leeg is. En we snappen ook dat je niet alle dozen zomaar mee wilt nemen naar huis.

De ontruimers nemen je een zorg uit handen. Je loopt niet vast in het ophalen van herinneringen en weet zeker dat de garage binnen een dag klaar is.

Naast het ontruimen van de garage is het ook mogelijk om je schuur of berging leeg te laten halen. Zie je het overzicht niet meer en weet je niet waar je moet beginnen? Laat alles sorteren en verwijderen door ervaren ontruimers!

Op zoek naar ontruimers voor je garage? Gratis offertes vergelijken!

Wil jij je garage laten ontruimen door professionele ontruimers? Je bespaart jezelf tijd en energie en je garage is al binnen een dag leeg! Zo kun je de ruimte eindelijk gebruiken om je auto te parkeren, om je klushok van te maken of om op te leveren bij de verhuur of verkoop.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt zo snel mogelijk gratis offertes om te vergelijken. Zo kies je zelf het beste aanbod en loopt je besparing op tot wel 40% op de totaalprijs!

Gratis offertes ontvangen